Ropiteau Pinot Noir Grande Reserve
119 kr
"Pinot med attityd". Nyhet från det ikoniska Bourgognevinhuset Ropiteau i Frankrike.
Den tryggaste och godaste maten som finns – här med en lyxig twist. Testa dessa frikadeller gjorda på kalv som bjuder på en mild smak tillsammans med en perfekt avvägd dos hetta från den värmande tomatsåsen. Mums! Till frikadellerna serverar vi ett fruktigt rött vin som matchar kalvköttets smak och balanserar hettan från tomatsåsen.
Kalvfrikadeller
500 g kalvfärs
20 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
½ citron
2 ägg
½ dl hackad salvia
salt och svartpeppar
Het tomatsås
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ tsk chiliflakes
½ dl äppelcidervinäger
3 dl kycklingbuljong
5 dl krossade tomater
olivolja, salt och svartpeppar
250 g torkad spaghetti
50 g parmesanost
1. Lägg kalvfärsen i en bunke. Riv parmesanost och vitlök. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk citronsaft. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Rulla 12 fina frikadeller och låt de stå i kylen under tiden du kokar tomatsåsen.
2. Hacka lök och vitlök och lägg i en kastrull med lite olivolja. Fräs lökhacket i en vid kastrull ett par minuter.
3. Tillsätt chiliflakes, vinäger, buljong och krossad tomat. Låt koka i ca 5 minuter och smaka med salt och svartpeppar.
4. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt det puttra sakta i ca 10 minuter tills frikadellerna är genomstekta.
5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Fördela spaghettin i 4 djupa tallrikar.
6. Lägg på frikadellerna och tomatsåsen och riv över parmesanost.
119 kr
"Pinot med attityd". Nyhet från det ikoniska Bourgognevinhuset Ropiteau i Frankrike.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!