LAB Reserva
229 kr
Smakrikt rött vin från Portugal - perfekt till klassiska frikadeller och spagetti!
Den tryggaste och godaste maten som finns – här med en lyxig twist. Testa dessa frikadeller gjorda på kalv som bjuder på en mild smak tillsammans med en perfekt avvägd dos hetta från den värmande tomatsåsen. Mums! Till frikadellerna serverar vi ett fylligt och fruktigt rött vin som matchar kalvköttets mjuka smak och balanserar hettan från tomatsåsen.
Kalvfrikadeller
500 g kalvfärs
20 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
½ citron
2 ägg
½ dl hackad salvia
salt och svartpeppar
Het tomatsås
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ tsk chiliflakes
½ dl äppelcidervinäger
3 dl kycklingbuljong
5 dl krossade tomater
olivolja, salt och svartpeppar
250 g torkad spaghetti
50 g parmesanost
1. Lägg kalvfärsen i en bunke. Riv parmesanost och vitlök. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk citronsaft. Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Rulla 12 fina frikadeller och låt de stå i kylen under tiden du kokar tomatsåsen.
2. Hacka lök och vitlök och lägg i en kastrull med lite olivolja. Fräs lökhacket i en vid kastrull ett par minuter.
3. Tillsätt chiliflakes, vinäger, buljong och krossad tomat. Låt koka i ca 5 minuter och smaka med salt och svartpeppar.
4. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt det puttra sakta i ca 10 minuter tills frikadellerna är genomstekta.
5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Fördela spaghettin i 4 djupa tallrikar.
6. Lägg på frikadellerna och tomatsåsen och riv över parmesanost.
229 kr
Smakrikt rött vin från Portugal - perfekt till klassiska frikadeller och spagetti!
En rätt för köttälskaren, med de läckraste, somriga tillbehören!
Magiskt gott recept på smashed burger på högrevsfärs! Toppas självklart med cheddar, karamelliserad lök och god dressing.