Land of Wonders
120 kr
Ett spännande vin som tar för sig med både stil och smak. Servera till en kryddig köttbit eller en ostbricka.
Godaste vegetariska lasagnen med noll kött, men mycket smak! I glaset rekommenderar vi en shiraz/cabernet sauvignon med frisk syra och bra fruktighet som gifter sig med lasagnens struktur, krämighet och kryddor. Siri Barje, kock bakom receptet har dessutom förenklat momenten och bytt ut bechamelsås mot crème fraiche vilket resulterar i en fyllig lasagne med djupa smaker.
1 stor eller 2 mindre gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 morot
1 liten bit rotselleri
2 mellanstora auberginer
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2–3 dl rött vin
1 paket krossade tomater, à 500 g
salt och peppar
1 kruka basilika
3 dl crème fraiche
2 msk mjölk eller vatten
200 g riven ost
färska lasagneplattor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala moroten och rotsellerin och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Skiva auberginen och hacka den smått.
3. Häll olivoljan i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
Gillar du hetta kan du slänga i en bit hackad habanero eller ett par teskedar cayennepeppar här.
4. Stek lök, vitlök, morot och rotselleri tills löken är glansig. Tillsätt sedan tomatpuré och aubergine. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt vinet koka kraftigt i 2 minuter.
5. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
6. Plocka bladen på basilikan och lägg åt sidan. Hacka stjälkarna fint och rör ned i tomatsåsen. Koka tills tomatsåsen inte är vattnig men heller inte helt torr.
7. Häll crème fraichen i en skål och tillsätt mjölk eller vatten. Salta och peppra. Rör ihop till en rinnig konsistens.
8. Ta fram en ugnssäker form med höga kanter. Lägg ett lager tomatsås i botten på formen och varva sedan lasagneplattor, crème fraichesås, riven ost och några basilikablad. (Salta och peppra mellan lagren om du vill!) Upprepa lagren två gånger till. Avsluta med ett lager crème fraiche samt riven ost. Strö över de sista basilikabladen.
9. Grädda i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila i ungefär 5 minuter. Servera tillsammans med en god sallad.
120 kr
Ett spännande vin som tar för sig med både stil och smak. Servera till en kryddig köttbit eller en ostbricka.
Rödvin och lasagne är en klassisk kombination. Men vilket vin passar egentligen bäst att dricka till lasagne?
Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.
En underbart god och vacker lasagne som gifter sig med ett glas italienskt rödvin.
En snabblagad men riktigt god lasagne! En riktig vardagsräddare signerad Tinas Nordström.
Våra fyra absoluta favoriter när det kommer till goda, krämiga och smakrika lasagnerecept för alla smakpreferenser och behov!