Nanit Orange Organic
119 kr
Ett friskt och fruktigt orange vin med välbalanserad mineralitet och toner av stenfrukt, citrusskal och örter.
En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris. Vi serverar grytan med ett fylligt rött vin med frisk syra som balanserar saffransrättens djup, eller varför inte prova ett orangevin? Saffran, paprika och tomat hittar en självklar match i orangevinets kryddiga och rustika stil.
800 g kycklinglårfilé
2 gul lök
100 g jamon serranoskinka
2 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk finmald svartpeppar
1 tsk timjan
1 dl rött vin
3 dl kycklingbuljong
400 g krossade tomater
2 st paprikor
färsk persilja
Saffransris
4 dl kycklingbuljong
2 dl basmatiris
1 g saffran
Tillbehör
rostade mandelspån
1. Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål.
2. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna.
3. Finhacka lök, vitlök och jamon serranoskinka. Strimla paprikorna.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna med hög kant och stek kycklingen runt om tills den fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan så länge.
5. Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig. Blanda ner vitlöken och timjan.
6. Häll på rödvinet och låt allt puttra tills hälften av vinet kokat bort.
7. Blanda i buljong, tomatkross och kycklinglårfiléerna. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
8. Koka upp kycklingbuljong tillsammans med saffran och låt puttra ca 5 minuter.
9. Häll i riset och låt puttra under lock tills riset är färdigt (se tidsanvisning på förpackningen).
10. Servera kycklinggrytan tillsammans med saffransriset, toppa med rostade mandelspån och färsk persilja.
119 kr
Ett friskt och fruktigt orange vin med välbalanserad mineralitet och toner av stenfrukt, citrusskal och örter.