Foot of Africa Chenin Blanc Box
230 kr
Pigg, fruktig och omåttligt populär klassiker - perfekt till höstens rykande het pumpasoppa.
En mustig kycklinggryta med smak av rostad paprika och tomat som serveras tillsammans med ett gyllengult saffransris. Vi serverar grytan med ett fruktigt vitt med frisk syra som balanserar saffransrättens djup.
800 g kycklinglårfilé
2 gul lök
100 g jamon serranoskinka
2 vitlöksklyftor
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk finmald svartpeppar
1 tsk timjan
1 dl rött vin
3 dl kycklingbuljong
400 g krossade tomater
2 st paprikor
färsk persilja
Saffransris
4 dl kycklingbuljong
2 dl basmatiris
1 g saffran
Tillbehör
rostade mandelspån
1. Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål.
2. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna.
3. Finhacka lök, vitlök och jamon serranoskinka. Strimla paprikorna.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna med hög kant och stek kycklingen runt om tills den fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan så länge.
5. Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig. Blanda ner vitlöken och timjan.
6. Häll på rödvinet och låt allt puttra tills hälften av vinet kokat bort.
7. Blanda i buljong, tomatkross och kycklinglårfiléerna. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
8. Koka upp kycklingbuljong tillsammans med saffran och låt puttra ca 5 minuter.
9. Häll i riset och låt puttra under lock tills riset är färdigt (se tidsanvisning på förpackningen).
10. Servera kycklinggrytan tillsammans med saffransriset, toppa med rostade mandelspån och färsk persilja.
230 kr
Pigg, fruktig och omåttligt populär klassiker - perfekt till höstens rykande het pumpasoppa.