Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Stekt torsk med remouladsås

Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis. Vi serverar denna klassiker med ett friskt vitt med härlig fruktighet.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

4 torskfiléer
800 g potatis
200 g gröna ärtor
Smör
Salt
Peppar

Remouladsås
2 dl Majonnäs
1 dl crème fraîche
3 msk bostongurka
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till remouladsåsen i en skål. Låt stå tills resten är färdigt.

2. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Blanda med olja och lägg ut på en plåt. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Vänd efter halva tiden.

3. Torka av torskfiléerna, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Lägg i filéerna och stek 2-3 minuter på varje sida.

4. Koka ärtorna i lättsaltat vatten  i cirka 2 minuter.

5. Servera torsken med potatis, ärtor och remouladsås.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
17 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER