The Crossings Sauvignon Blanc box
349 kr
The Crossings Sauvignon Blanc är ett ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt vin med inslag av...
Gratängen som tillagningsmetod är en verklig skänk från de högre köksmakterna. Det går knappt att hitta ett mer föredömligt sätt att laga mat. Allt i en och samma form där smakerna hjälper varandra till ett krämigt, tillmötesgående och superfint resultat! /Tina. Till Tinas torskrygg väljer vi ett fylligt vitt vin med pigg syra och härlig frukt. Fylligheten i vinet krävs till rättens rika textur och vinets syra möter fint upp syrligheten i citron och spenatbéechamelen.
700 g torskrygg
havssalt och vitpeppar ur kvarn
Duschesse
700 g mjölig potatis
2 äggulor
50 g smör
3 msk rapsolja
1 krm riven muskot
havssalt och vitpeppar ur kvarn
Citron- och spenatbéchamel
50 g smör
1 finhackad schalottenlök
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
250 g bladspenat
100 g mascarpone
2 tsk rivet citronskal + saften från 1 citron
50 g riven västerbottensost
salt och vitpeppar ur kvarn
1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2. Pressa potatisen med en potatispress ner i en bunke.
3. Rör ner äggulor, smör i klickar och olja. Smaksätt med muskot och salt och peppar. Låt moset svalna.
4. Värm ugnen till 220 grader.
5. Spritsa moset i fina toppar runt kanten på en ugnsform.
6. Dela fisken i fyra bitar och lägg dem i formen. Salta och peppra.
7. Smält smöret till såsen i en kastrull tillsammans med schalottenlöken. Blanda ner mjölet och låt det bubbla i ett par minuter. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda i 6–8 minuter. Vänd ner spenat och mascarpone och smaksätt med citronskal, citronsaft, salt och peppar. Koka till spenaten vätskat av sig i såsen.
8. Täck fisken med såsen och strö ost över alltihop. Gratinera i 20–25 minuter, tills gratängen har fin färg och fisken är färdig.
349 kr
The Crossings Sauvignon Blanc är ett ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt vin med inslag av...
En vardagsfavorit - på ett lite nytt sätt!
Fläskfilé – en storfavorit på grillen! Med grillad färskpotatis, sparris och en god sås till så har du verkligen en perfekt grillmåltid.