Falu Vitvin Chardonnay
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.
Ett ljuvligt recept där smöriga och örtiga toner möter sälta från kräftor och perfekt tillagad hälleflundra som riktigt smälter i munnen. Den här smakrika anrättningen blir perfekt tillsammans med en ekfatslagrad chardonnay med frisk och fruktig smak. Vinets fattoner speglar rättens smöriga toner och vinets syra balanserar den syrliga fänkålen.
Hälleflundra
4 bitar hälleflundrafilé à ca 160 g
4 citronklyftor
olivolja och salt
Örtsmör
125 g smör
1 vitlöksklyfta
½ dl finstrimlad basilika
½ dl hackad körvel
salt
Syrlig fänkål
½ fänkål
½ msk pressad citronjuice
1 tsk olivolja
salt
Kräftpotatis
500 g kokt färskpotatis
½ dl pressad citronjuice
1 msk olivolja
2-3 salladslökar
200 g kräftstjärtar
salt
1. Värm ugnen till 175 C. Lägg hälleflundran på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form.
2. Salta den och ringla över olivolja. Ugnsbaka ca 10 minuter tills kärntemperaturen är ca 45 C.
3. Finhacka vitlöken till örtsmöret och lägg samtliga ingredienser till örtsmöret i en matberedare. Tillsätt en nypa salt och mixa ett par minuter tills du har ett fint, grönt smör.
4. Skiva eller hyvla fänkålen supertunt. Marinera fänkålen i citronjuicen, olivoljan och en nypa salt.
5. Lägg den kokta potatisen i en kastrull. Tillsätt citronjuice, olivolja och en nypa salt.
6. Värm upp potatisen på medeltemperatur och mosa den lätt med en gaffel. Strimla under tiden salladslökarna och hacka kräftstjärtarna.
7. Vänd ner kräftköttet och salladslöken precis före servering.
8. Lägg upp kräftpotatisen och det örtiga smöret på 4 tallrikar. Lägg fisken ovanpå kräftpotatisen och toppa med salladen och en citronklyfta.
215 kr
En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller julminglet.
Den perfekta helgrätten med eleganta smaker från smakrik kantarell, knaprig bacon och silkeslen hälleflundra.
En riktigt god stekt hälleflundra serverad på ett spännande sätt!