In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Den klassiska vietnamesiska biffsalladen med sin härligt sötsyrliga dressing är mångas favorit. Så här inför vår- och sommartid passar det bra att lägga köttet på grillen, och att blanda frukt och krispiga grönsaker som sugar snaps och rädisor i salladen. Till den asiatiska salladen väljer vi en rosé där vinets friska syra och generösa frukt passar perfekt till den sötsyrliga dressingen.
500 g ryggbiff eller entrecôte i bit
Salt
Nymald peppar
Sallad
100 g glasnudlar
½ gurka
Ca 150 g rädisor
100 g sugar snaps eller sockerärter
3–4 salladslökar
2 klyftade nektariner
3 dl grovt strimlad koriander
2 dl grovt strimlad mynta
Ca 4 dl löst packade färska böngroddar
Ca 1 ½ dl grovhackade jordnötter
Dressing
Saft och skal av 2 lime
2 msk fisksås
2 msk rörsocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk ingefära
1 hackad röd chili
1. Börja med dressingen: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig.
2. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem eventuellt i mindre bitar.
3. Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärterna på längden.
4. Skiva salladslöken. Klyfta nektarinerna.
5. Blanda nudlar, grönsaker, nektariner, örter, böngroddar och dressing vid servering.
6. Dela köttet i två tjocka skivor. Grilla på båda sidor, köttet ska ha en rå kärna i mitten. Krydda med salt och peppar.
7. Låt vila under folie några minuter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå salladen vid servering. Strö över jordnötter.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Helt klart en av sommarens fräschaste sallader där två asiatiska favoriter får samsas i en och samma rätt: Sashimi och nudelsallad med solmogna nektariner.