Maison Vialade Pinot Noir
89 kr
En elegant fransk pinot noir från en uråldrig jordmån till ett oslagbart pris - 89 kronor
Den klassiska vietnamesiska biffsalladen med sin härligt sötsyrliga dressing är mångas favorit. Så här inför vår- och sommartid passar det bra att lägga köttet på grillen, och att blanda frukt och krispiga grönsaker som sugar snaps och rädisor i salladen. Till den asiatiska salladen väljer vi ett mjukt rött, gärna pinot noir.
500 g ryggbiff eller entrecôte i bit
Salt
Nymald peppar
Sallad
100 g glasnudlar
½ gurka
Ca 150 g rädisor
100 g sugar snaps eller sockerärter
3–4 salladslökar
2 klyftade nektariner
3 dl grovt strimlad koriander
2 dl grovt strimlad mynta
Ca 4 dl löst packade färska böngroddar
Ca 1 ½ dl grovhackade jordnötter
Dressing
Saft och skal av 2 lime
2 msk fisksås
2 msk rörsocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk ingefära
1 hackad röd chili
1. Börja med dressingen: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig.
2. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem eventuellt i mindre bitar.
3. Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärterna på längden.
4. Skiva salladslöken. Klyfta nektarinerna.
5. Blanda nudlar, grönsaker, nektariner, örter, böngroddar och dressing vid servering.
6. Dela köttet i två tjocka skivor. Grilla på båda sidor, köttet ska ha en rå kärna i mitten. Krydda med salt och peppar.
7. Låt vila under folie några minuter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå salladen vid servering. Strö över jordnötter.
89 kr
En elegant fransk pinot noir från en uråldrig jordmån till ett oslagbart pris - 89 kronor
Helt klart en av sommarens fräschaste sallader där två asiatiska favoriter får samsas i en och samma rätt: Sashimi och nudelsallad med solmogna nektariner.