Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Här möter det smakrika köttet en len gräddsås och den sötfruktiga smaken från äpple i en kombination som får smaklökarna att dansa. Här väljer vi ett fruktigt och nyanserat rött.
Viltfärsbiffar
500 g viltfärs
10 g ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 msk senap
1 ägg
2 krm mortlade enbär
salt, olja och smör
Ugnsbakad potatis och palsternacka
400 g potatis
250 g palsternacka
salt och olivolja
Äppelcidergräddsås
1/2 gul lök
1 msk vetemjöl
2 msk äppelcidervinäger
2 1/2 dl torr äppelcider
1 1/2 dl viltfond (ej koncentrerad)
2 dl vispgrädde
smör och salt
Stekt äpple
2 äpplen
smör
1. Värm ugnen till 200 C. Halvera eller klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka potatisen i ca 15 minuter.
2. Skala under tiden palsternackan och skär den i 1 centimeters tjocka stavar. Blanda ner palsternackan i potatisen och ugnsbaka vidare i ca 30 minuter tills potatis och palsternacka är genommjuka och har fått en fin rostad yta.
3.
4. Tillsätt mjölet och rör runt. Häll på vinäger, cider och fond. Koka i ca 10 minuter och tillsätt därefter grädden. Koka i ytterligare ca 15 minuter tills ca 3-4 dl återstår. Smaka av såsen om salt behövs.
5.
6. Finhacka l
7. Lä
8. Forma 8 fina pannbiffar och stek de p
9.
10.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Elegant gryta med klassiska smaker. Servera gärna i sällskap med ett kryddigt rödvin.
Laga Ernst Kirchsteigers himmelsk goda viltfärsbiffar med potatis- och selleristomp. Servera med smörstekta lingon och persilja.