Casa Vinironia Appassimento Grande Edizione Box
249 kr
Ett riktigt generöst vin med toner av fat och torkad frukt!
Ingenting går upp mot en riktigt god vilträtt. I det här receptet möter det smakrika köttet en len gräddsås och den sötfruktiga smaken från äpple i en kombination som får smaklökarna att dansa. Till det här goda och eleganta receptet väljer vi ett smakrikt rödvin med generös frukt och fyllig kropp. Den generösa fruktigheten i vinet möter upp söta komponenter i rätten såsom äpple och ugnsbakad palsternacka medans fylligheten i vinet på ett fint sätt möter upp rättens mustiga struktur.
Viltfärsbiffar
500 g viltfärs
10 g ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 msk senap
1 ägg
2 krm mortlade enbär
salt, olja och smör
Ugnsbakad potatis och palsternacka
400 g potatis
250 g palsternacka
salt och olivolja
Äppelcidergräddsås
1/2 gul lök
1 msk vetemjöl
2 msk äppelcidervinäger
2 1/2 dl torr äppelcider
1 1/2 dl viltfond (ej koncentrerad)
2 dl vispgrädde
smör och salt
Stekt äpple
2 äpplen
smör
1. Värm ugnen till 200 C. Halvera eller klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Ugnsbaka potatisen i ca 15 minuter.
2. Skala under tiden palsternackan och skär den i 1 centimeters tjocka stavar. Blanda ner palsternackan i potatisen och ugnsbaka vidare i ca 30 minuter tills potatis och palsternacka är genommjuka och har fått en fin rostad yta.
3.
4. Tillsätt mjölet och rör runt. Häll på vinäger, cider och fond. Koka i ca 10 minuter och tillsätt därefter grädden. Koka i ytterligare ca 15 minuter tills ca 3-4 dl återstår. Smaka av såsen om salt behövs.
5.
6. Finhacka l
7. Lä
8. Forma 8 fina pannbiffar och stek de p
9.
10.
249 kr
Ett riktigt generöst vin med toner av fat och torkad frukt!
Gör så här Ur Ernst Kirchsteigers kokbok I det enkla bor det goda (Bonnier Fakta) är...