Vivas äkta pasta carbonara
Ett äkta recept på carbonara utan grädde och med alla de rätta smakerna på plats! Till den här favoriträtten från Italien vill vi helst dricka ett smakrikt och medelfylligt vin. Vi väljer ett vin med härligt fruktiga toner som kan möta upp sältan från pancettan och parmesanosten - en ljuvlig kombination.
Ingredienser
Äkta pasta carbonara
400 g torkad spaghetti
300 g pancetta (alt bacon)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
60 g riven parmesanost
(2 dl kokvatten från pastan)
Salt och svartpeppar
Servering
Parmesanost
Grovhackad persilja
4 Äggulor
Gör så här
1.
2. Stek pancettan ett par minuter på medelhög temperatur. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare i en minut.
3.
4.
5. Tillsätt pastan i pannan med pancettan och löken. Tillsätt 2 dl kokvatten och rör runt ordentligt under kokning.
6. Häll ner äggblandningen, rör runt ordentligt och dra av från plattan.
7. Smaka av med salt och rejält med svartpeppar.
Servering:
8. Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med lite extra riven parmesanost och grovt hackad persilja. För den som vill kan man även toppa med en extra äggula.