Casa Marzoni Gran Marzoni
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
Ett äkta recept på carbonara utan grädde och med alla de rätta smakerna på plats! Till den här favoriträtten från Italien vill vi helst dricka ett smakrikt vin. Vi väljer ett vin med härligt fruktiga toner som kan möta upp sältan från pancettan och parmesanosten - en ljuvlig kombination.
Äkta pasta carbonara
400 g torkad spaghetti
300 g pancetta (alt bacon)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
60 g riven parmesanost
(2 dl kokvatten från pastan)
Salt och svartpeppar
Servering
Parmesanost
Grovhackad persilja
4 Äggulor
1.
2. Stek pancettan ett par minuter på medelhög temperatur. Tillsätt lök och vitlök och stek vidare i en minut.
3.
4.
5. Tillsätt pastan i pannan med pancettan och löken. Tillsätt 2 dl kokvatten och rör runt ordentligt under kokning.
6. Häll ner äggblandningen, rör runt ordentligt och dra av från plattan.
7. Smaka av med salt och rejält med svartpeppar.
8. Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med lite extra riven parmesanost och grovt hackad persilja. För den som vill kan man även toppa med en extra äggula.
145 kr
En kraftfull ekologisk appassimento, gjord på handskördade druvor - perfekt till lasagne.
Jessica Frejs krämiga pasta från Rom får god smak av mynta och ärtor.
Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!