In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Perfekt sensommarmat att laga av nyskördade grönsaker. Servera gärna denna zucchinitarte med en stor tomatsallad med färska örter. Ett friskt och bärigt rosévin är gott i glaset till denna tarte.
1 paket färdig smördegsrulle (250 g)
1 medelstor zucchini
2 färsklökar
ca 100 g riven ost tex Västerbottensost, pecorino, parmesan, gouda eller gratängost
örtsalt
peppar
färsk persilja
Tillbehör
tomater
Olivolja
Balsamvinäger
färska örter
1. Ställ ugnen till 225 grader.
2. Skiva lök och zucchini tunt.
3. Stek löken i lite olja och örtsalt tills den blir genomskinlig.
4. Rulla ut smördegen på en bakplåtklädd plåt. Strö över osten och den stekta löken. Lägg på zucchiniskivorna i ett tunt lager. Grädda i ugn i cirka 20 minuter till smördegen blivit lite puffig i kanterna och fått fin färg.
5. Skiva tomaterna medan zucchinitarten står i ugnen. Lägg tomaterna i en skål och ringla över lite god olivolja och balsamvinäger. Toppa med lite flingsalt och färska örter, tex basilika eller orgeano.
6. Ta ut tarten ur ugnen och dra några varv på pepparkvarnen över den. Toppa med färsk persilja och servera sedan direkt tillsammans med tomatsalladen.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Krispig botten toppad med krämig burrata och frisk gremolata. Lätt att baka – svår att motstå!