Ägg – 5 goda recept med ägg!
Ägg är ett superprotein som både mättar och bidrar med god smak. Att matcha vin till ägg kan dock vara lite klurigt. Hur vi än serverar ägg – som scarmbled, stekt, hårdkokt, löskokt, marinerat, tempererat, omelett eller som egg benedict har ägget samma enkla grundsmak och samma fylliga struktur. När du väljer vin till dina äggrätter är det viktigt att ta hänsyn till äggvitans protein. Äggvitan reagerar nämligen kraftigt med vinets syra och tanniner vilket resulterar i att smaken i munnen blir obehagligt metallisk. Enkla torra viner som pinot blanc eller pinot gris från alsace, tysklad eller österike fungerar bra. Okomplicerad oekad chardonnay eller lätta vita italenska viner är säkra kort! Här har vi samlat 5 recept toppade med favoritproteinet – självklart tillsammans med vintips!
Potatisvåffla med lax, citruscreme och pocherat ägg
En supergod och matig våffla. Perfekt till lunch brunch eller förrätt. Här hittar du recept med vintips.
Sallad Niçoise
Vår allas favoritsallad. God, salt och mättande. Vi serverar den franska salladen till en glas ljust rosévin. Läs receptet med vintips här.
Sotad grön sparris med hackat ägg, syrlig fänkål och brynt hasselnötssmör
Den här rätten går inte av för hackor. Fräscha vårsmaker får möta nötigt smör i en riktig fullträff! Läs det goda sparris-receptet här.
Kiwi- och fiskburgare med limeaioli
En riktigt spännande fiskburgare från nya zeeland med grönsaker och ägg! Den här burgaren serverar vi till ett balanserat vitt vin. Läs receptet på kiwi-burger här.
Köttfärspanna med ägg och vintersallad
En värmande och mättande rätt! Här vilar ägget so en lock över en smakrik och matig köttfärsrätt. Servera till ett glas fruktigt, mjukt rött vin. Här kan du läsa och laga receptet!