Matiga våfflor till våffeldagen
Snart är det våffeldagen! Den 25:e mars plockar halva (nåja) Sveriges befolkning fram våffeljärnen. Därför vill vi tipsa er om matiga våfflor som fungerar utmärkt att servera till lunch, brunch eller på utflykt. Vi har ett helt gäng våfflor att välja och vraka mellan. Västerbottenvåfflorna med sikrom har väldigt svenska smaker, medan våfflorna som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère är en traditionell fransk rätt. Vilken blir din favorit?
Våfflor med laxröra
Dessa nygräddade våfflor toppar vi med en krämig röra på varmrökt lax, smetana, pepparrot och purjolök. Servera de hjärtformade bitarna tillsammans med ett krispigt rosévin.
Till receptet på våfflor med laxröra >
Västerbottenvåffla med sikrom
Matig våffla med västerbottenost och sikrom. Servera till ett bärigt rosévin!
Till receptet på västerbottenvåffla med sikrom >
Våffla som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère
En klassiker med en twist – perfekt brunchvåffla om du frågar oss! Vi rekommenderar ett friskt vitt vin till denna franska våffla.
Till receptet på våffla som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère >
Potatisvåffla med kallrökt lax, citruscreme, spenat och pocherat ägg
Den här potatisvåfflan som är toppad med kallrökt lax, citruscreme och pocherat ägg imponerar på både gäster och på smaklökar! Till den matiga tillika vinvänliga våfflan serverar vi ett vitt vin med aromatiska toner och frisk syra. Vinets aromatiska toner gifter sig med laxens umamismak och vinets syra balanseras av den fräscha citruscremen.
Till receptet på potatisvåffla med kallrökt lax, citruscreme, spenat och pocherat ägg >
Dillvåffla med kallrökt lax, syrlig fänkål, gräddfil, rödlök och riven prästost
Matig dillvåffla med kallrökt lax. Detta recept bjuder på massor av generösa smaker. Här serverar vi ett fruktigt och friskt vitt vin med aromatiska inslag. Vi väljer ett sydafrikanskt vitt vin med len munkänsla som passar perfekt till laxens textur. Vinets friska syra plockas upp av den syrliga fänkålen och gräddfilen. De aromatiska tonerna vi hittar i vinet går fint ihop med ostens umami.
Till receptet på dillvåffla med kallrökt lax, syrlig fänkål, gräddfil, rödlök och riven prästost >
PS.
Svårt att veta vad du ska dricka till dina matvåfflor?
Kolla in våra vintips till matvåfflor >
Vill du hellre vill toppa din våffla med något salt istället för sylt och grädde?