Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Västerbottenvåffla med sikrom

Matig våffla med västerbottenost och sikrom, ett recept som passar både brunch, lunch och middag. Servera till ett friskt och bärigt rosévin!

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

Våfflor
100 g smör
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
4 dl mjölk
100 g riven västerbottenost

Topping
Creme fraiche
Sikrom
Dill
Rödlök
Citron
Svartpeppar

Gör så här

1. Smält smör och låt svalna.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.

3. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven ost.

4. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn.

5. Garnera våfflorna med sikrom, crème fraîche, rödlök, citron och dill. Dra några kvarn med pepparkvarnen.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
20 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept