Pasta vongole – 3 goda recept
Pasta vongole är en restaurangfavorit med massor av smak från vitlök, persilja och god olivolja. En rätt som många av oss väljer när vi tar oss till Italienska restauranger eller besöker italienska medelhavet. Men faktum är att den otroligt goda pastarätten faktiskt går utmärkt att laga hemma! Nedan hittar du våra tre godaste pasta vongole-recept. Med matchande vintips såklart!
Pasta vongole är en och rätt med få ingredienser och rena smaker. Här får verkligen råvarorna skina. Ett lätt och fräscht passar utmärkt till pastan då vinets lätta bärighet speglar rättens delikata toner och tillåter pastans smaker att riktigt glänsa
Testa till exempel:
Pasta Vongole – snabblagat recept är ett annat gott och snabblagat vongole-receptet. Du slänger ihop den här festmåltiden i ett nafs. I glaset väljer vi ett oekat vitt vin då ekfatstoner kan bråka med musslornas känsliga smak. En torr Riesling passar riktigt bra till den här rätten. Rieslingdruvan som bjuder på viner med en lite oljig kropp passar utmärkt till musslornas struktur och den olivoljedressade på pastan.
Testa till exempel:
Petters Pasta vongole är en vongole med handplockade musslor från svenska koster. Den här pastan är dessutom toppad med den salta och umamirika-osten parmesan. Här väljer vi ett krispigt och fruktigt rosé som går utmärkt ihop med musslornas haviga ton.
Testa gärna: