Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Recept till kräftskivan med vintips

Vi på Viva Vin & Mat älskar naturligtvis kräftor – vem gör inte det? Ett god riesling eller en frisk rosé till kräftorna är ju ett utmärkt vinval. Men vinvänligheten ökar om vi även serverar lite andra välsmakande rätter.

Vi har samlat våra bästa kräftskiverecept med matchande vintips och tips på vilka viner som passar till kräftor. Skål!

Kräftskiva på en plåt med kantareller, dillpesto och rostade hasselnötter

Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet. Magisk blandning av kräftor, kantareller, pumpa, dill och nötter! En rätt fullproppad med umami. Det självklara valet blir därför ett aromatiskt vin. Vi rekommenderar en riesling med fruktig karaktär.
Till receptet: Kräftskiva på en plåt
Vintips: Weinmann Riesling

Kräftskiva på en plåt

Toast med gräddglaserad svamp, toppad med kräftor och dillfröpicklad lök

Med den här lyxiga smörgåsen imponerar du garanterat på dina gäster, gräddglaserad svamp och kräftor är en underbar kombination där skog möter hav. Pricken över i:et till den här rätten blir ett glas kylt riesling från Frankrike, med frisk syra och härlig mineralitet. Den friska syran möter upp den dillfröpicklade löken medans vinets mineralitet gifter sig med kräftans haviga ton.
Till receptet: Toast med gräddglaserad svamp till kräftskivan.
Vintips: Jean Biecher Riesling

Toast med gräddglaserad svamp, toppad med kräftor och dillfröpicklad lök

Kräfttoast med pepparrot och citron

En annan utsök smörgås till kräftskivan är den här med citron och pepparrot. Här får vi fräscha och peppriga smaker i en underbar kombination. Här väljer vi ett fruktigt vin som balanserar hettan från pepparroten och med en fräsch syra som möter upp den friska citronen i rätten.
Till receptet: Kräfttoast med pepparrot och citron 
Vintips: Jean Biecher Pinot Gris

Kräfttoast med pepparrot och citron

Smördegstarte med vispad fetaost och morötter

En enkel, frasig och krämig smördegstarte med vispad feta och morot smaksatt med dill- och korianderfrö. Ett riktigt gott tillbehör till kräftorna! Till tarten kan du servera ett vitt vin med fruktig karaktär och frisk syra som möter upp syran i den vispade och krämiga fetaosten. Vinets frukt möter upp de något söta morötterna på ett förträffligt sätt.
Till receptet: Smördegstarte med vispad fetaost och morot 
Vintips: Jean Biecher Pinot Gris eller Jean Biecher Riesling

frasig smördegstarte med vispad fetaost och morot

Vin till kräftor

Det går även utmärkt att dricka vin till kräftorna som dom är. Här är våra bästa förslag på vin till kräftor!

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER