Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Toast med gräddglaserad svamp, toppad med kräftor och dillfröpicklad lök

Äntligen är kräftskivornas tid här. Med den här lyxiga smörgåsen imponerar du garanterat på dina gäster, gräddglaserad svamp och kräftor är en underbar kombination där skog möter hav. Pricken över i:et till den här rätten blir ett glas kylt riesling från Tyskland, med frisk syra, härlig mineralitet och inbjudande frukt. Den friska syran möter upp den dillfröpicklade löken medans vinets mineralitet gifter sig med kräftans haviga ton.

Vintips till receptet
95 kr

Ingredienser

2 skivor vitt surdegsbröd
75 g skalade kräftstjärtar

Dillfröpicklad lök
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 tsk dillfrö
salt
150 g gul lök (ca 120 g skalad)

Gräddglaserad svamp
200 g valfri svamp
½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk vetemjöl
1 ½ dl vispgrädde
olivolja, smör, salt och svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp ättika, strösocker, vatten, dillfrö och salt i en kastrull.

2. Skala, halvera och skiva löken och lägg ner den i den varma lagen. Dra av från plattan och låt den svalna. Häll av löken före servering.

3. Ansa svampen och skär den i önskad storlek.

4. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.

5. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner en klick smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 1 minut.

6. Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll på grädden och koka c:a 2 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

7. Värm upp stekpannan på nytt. Dela och stek bröden i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.

8. Lägg upp bröden på 4 tallrikar, lägg på svampen och toppa med kräftstjärtarna.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER