Biecher Pinot Gris Reserve
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
Äntligen kräftpremiär - här kommer ett otroligt gott kräftrecept som passar lika bra som förrätt, lunch som till tillbehör till kräftskivan. En riktigt god toast fullspäckad med kräftor och med smak av pepparrot. Till den goda toasten väljer vi ett friskt vitt vin från Alsace med en inbjudande fruktighet som passar till de salta kräftorna och balanserar den heta pepparroten. Vinets friskhet speglar de pigga citrontonerna i röran.
4-6 st portioner
4-6 skivor surdegsbröd
smör till stekning
1 kg kräftor
200 g cream cheese
1 dl crème fraiche
2-3 msk riven pepparrot
1 ekologisk citron, rivet skal och saft
1 kruka dill
salt och nymald svartpeppar
Till dekoration
1 näve blandade salladsblad
citronklyftor
1. Skala kräftorna och hacka stjärtköttet grovt.
2. Rör samman creme cheese och crème fraiche med pepparrot, citronskal- och saft.
3. Hacka dillen men spar några kvistar till dekoration.
4. Vänd i dill och de hackade kräftstjärtarna.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Smörstek bröden och toppa med kräftröran.
7. Garnera med dillkvistar, salladsblad och citronklyftor.
8. Röran är även god att bjuda på ur skål med små crostini till.
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
89 kr
En klassisk Alsace riesling från den välkände producenten Jean Biecher. Vinet har en ljusgul färg och...
Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan. Och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet. I glaset rekommenderar vi en fyllig & fruktig chardonnay med en nötig ton som gifter sig perfekt till den här rätten.
Ett måste på årets kräftskiva - eller som en förrätt till sensommarens middagar.