Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kräfttoast med pepparrot och citron

Här kommer ett otroligt gott kräftrecept som passar lika bra som förrätt, lunch som till tillbehör. En riktigt god toast fullspäckad med kräftor och med smak av pepparrot. Till den goda toasten väljer vi ett vitt vin.

Ingredienser

4-6 st portioner
4-6 skivor surdegsbröd
smör till stekning
1 kg kräftor
200 g cream cheese
1 dl crème fraiche
2-3 msk riven pepparrot
1 ekologisk citron, rivet skal och saft
1 kruka dill
salt och nymald svartpeppar

Till dekoration
1 näve blandade salladsblad
citronklyftor

Gör så här

1. Skala kräftorna och hacka stjärtköttet grovt.

2. Rör samman creme cheese och crème fraiche med pepparrot, citronskal- och saft.

3. Hacka dillen men spar några kvistar till dekoration.

4. Vänd i dill och de hackade kräftstjärtarna.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Smörstek bröden och toppa med kräftröran.

7. Garnera med dillkvistar, salladsblad och citronklyftor.

Tips!

8. Röran är även god att bjuda på ur skål med små crostini till.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER