Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Här kommer ett otroligt gott kräftrecept som passar lika bra som förrätt, lunch som till tillbehör. En riktigt god toast fullspäckad med kräftor och med smak av pepparrot. Till den goda toasten väljer vi ett vitt vin.
4-6 st portioner
4-6 skivor surdegsbröd
smör till stekning
1 kg kräftor
200 g cream cheese
1 dl crème fraiche
2-3 msk riven pepparrot
1 ekologisk citron, rivet skal och saft
1 kruka dill
salt och nymald svartpeppar
Till dekoration
1 näve blandade salladsblad
citronklyftor
1. Skala kräftorna och hacka stjärtköttet grovt.
2. Rör samman creme cheese och crème fraiche med pepparrot, citronskal- och saft.
3. Hacka dillen men spar några kvistar till dekoration.
4. Vänd i dill och de hackade kräftstjärtarna.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Smörstek bröden och toppa med kräftröran.
7. Garnera med dillkvistar, salladsblad och citronklyftor.
8. Röran är även god att bjuda på ur skål med små crostini till.
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Riesling tillför en sofistikerad dimension till kräftorna
Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan. Och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet.
Ett måste på årets kräftskiva - eller som en förrätt till sensommarens middagar.
Klart du kan dricka vin till kräftor! Här kommer våra tips.