Sommarens bästa roséviner!
Idag vänder vi blicken mot inget mindre än rosévinet. Rosévin förknippas oftast med sommar och sociala tillställningar, men dricks egentligen året om och passar såväl mingel som ett brett spektrum maträtter.
Vårt älskade rosévin, vacker i färgen och lätt i smaken. Perfekt för en solig sommardag. Missa inte våra bästa recept som passar till rosé!
Den vanligaste tillverkningsmetoden är nästan likadan som den som används vid framställning av vitt vin, men att man istället använder sig av blå druvor. Färgen får vinet genom att man låter skalen ligga med i urlakningen ett par timmar efter pressningen, för att få den mängd färg man önskar till rosévinet.
Här är några härliga rosétips:
Mjukrosa, krispig och torr – gjord på 100% pinot noir. Servera Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé iskall på minglet eller till vårens matiga sallader med fetaost, grillad kyckling eller smörig lax.
Bouchard Ainé & Fils Rosé Pinot Noir är ett trevligt sällskapsvin till minglet och passar bra till allt ifrån grillad fisk och skaldjursrätter till fräscha sommarsallader. Vinet har en mycket frisk smak med inslag av smultron, jordgubbar och citrus.
Maison Bonjour La Cuvée Rosé är en frisk och bärig rosé som för tankarna till soliga Frankrike! En klassisk fransk ljus rosé med frisk smak med toner av blodapelsin, sötsyrliga skogshallon och solmogna smultron. Det gör vinet till ett utmärkt val både till middag och till mingel.
Le Due Arbie Rosato, ett uppfriskande och spännande rosévin från Toscanas böljande landskap. Servera gärna till somriga middagar som sallader eller buffébordets elegantare rätter av kyckling, pastasallader eller grillad fisk- och grönsaker.
Villa Moncigale Provence Rosé är ett läskande och hyllat rosévin från Frankrikes främsta roséregion – Provence. Lika snygg på bordet som perfekt matmatchning till fisk och skaldjur.