Ruppertsberger Imperial Organic
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Frisk, fräsch och färgglad är den här salladen med varmrökt lax och krispiga grönsaker. Den passar utmärkt som lunch, picknickmat eller lättare middag en solig vår- eller sommarkväll. Servera gärna ett friskt vitt vin till salladen. Vinets friskhet lättar upp den mjälla laxen och plockar upp den smakrika såsen.
Ingredienser
400 g varmrökt lax
2 ägg
1 knippe sparris
200 g gröna ärtor
1 knippe sparris
2 hjärtsalladshuvuden
1/2 knippe rädisor
200 g körsbärstomater
2 avokado
1 citron, klyftad
flingsalt och nymald svartpeppar
Krämig dill- och citrondressing
1 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
2 dl créme fraiche
1 knippe dill
1 citron, rivet skal
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Riv laxen i mindre bitar
2. Koka äggen mjuka. Spola i iskallt vatten, skala och dela i klyftor.
3. Tillaga ärtorna enligt paketet och spola i iskallt vatten och låt de rinna av i sil.
4. Bryt av den torra delen på sparrisen och släng den. Skär stjälkarna i ca 4 cm långa bitar och förväll dem ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i iskallt vatten.
5. Bryt salladen i mindre bitar.
6. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.
7. Dela körsbärstomaterna och skiva avokadon
8. Lägg sallad och grönsaker på ett stort fat och fördela lax och äggklyftor ovanpå.
9. Rör ihop majonnäs och crème fraiche.
10. Hacka dillen men spar några kvistar till dekoration.
11. Blanda dillen och det rivna citronskalet med majonnäsblandningen. Smaka av med honung, salt och peppar.
12. Skeda över lite dressing på salladen och servera resten vid sidan om.
13. Smula över lite flingsalt, dra några varv med pepparkvarnen och dekorera med dillkvistar. Servera med citronklyftor.
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Fräsch papayasallad med perfekt hetta – en smakexplosion du inte vill missa
En underbart god kräft och räkröra som passar utmärkt som tillbehör på kräftskivan.