P.Lex Langhe Bianco
79 kr
Petters hyllade P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor – Nu...
Vi har återigen nöjet att prova vin tillsammans med artisten och vinkunniga Petter P.Lex Alexis Askergren! Denna gång är temat vita och mousserande P.Lex-viner! ?
Petter delar här med sig av minnen och recept från sin kokbok ”Min plats på jorden” och berätta om varför dessa goda rätter passar så bra ihop med vinerna som ska provas under kvällen. Ni kommer få höra honom berätta anekdoter om hur de tog fram recepten till kokboken i en härlig Koster-miljö, Petters plats på jorden.
Hör ni inte ljudet? Tryck då ”tap to unmute”.
Går det långsamt att spela upp provningen? Då många jobbar hemifrån är näten högre belastade än vanligt. Klicka på kugghjulet i videons nedersta högra hörn och sänk bildkvalitén!
Under sittningen kommer vi prova 4 olika viner:
– P.Lex Langhe Bianco som äntligen är tillbaka!
– P.Lex Prosecco Brut
– P.Lex Rosato Spumante
– P.Lex Pinot Grigio
En elegant rätt till ett elegant vin. Till P.Lex Langhe Bianco serverar vi Petters Pasta vongole
Till den här mousserande klassikern – P.Lex Prosecco Brut, bjuder Petter på Sashimi på aludurk
Till Petters rosa bubbel – P.Lex Rosato Spumante passar det bra med frukostfavoriten Ägg Benedict
Vitt italienskt vin till Pizza bianco är en toppenkombo. P.Lex Pinot Grigio tillsammans med Pappas potatispizza lämnar ingen besviken.
79 kr
Petters hyllade P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor – Nu...
99 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
119 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren
Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt/ Petter Alexis Askergren
En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren
Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt-på-Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren