Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vivas nyårsmeny – pilgrimsmusslor, hjort och chokladmousse

Den här nyårsmenyn börjar med en läcker rätt på smörstekta pilgrimsmusslor, vidare till lågtempererad hjortfilé som serveras med jordärtskockstomp och en mustig svampsås för att avslutas i stil med en len chokladmousse med kanderade hasselnötter. En riktig nyårsmeny alltså! 

Meny

Förrätt
Smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs

Huvudrätt
Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås

Dessert
Chokladmousse med kanderade nötter och färska fikon

Vintips till menyn

Självklart inleder vi nyårsmiddagen med champagne. Till de smörstekta pilgrimsmusslorna serverar vi eleganta Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut med toner av citrus, äpple, bröd och smör som speglar dom smöriga smakerna i rätten.

Till hjortfilén servera vi ett fruktigt och fyllig vin från Spanien Castillo Monjardin Crianza, med kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kakao, svarta vinbär! Ett rustikt vin som klarar av viltköttets struktur och med härligt fruktiga toner som gifter sig med stompet och såsens lilla sötma.

Till desserten tycker vi att ett mousserande vin med restsötma passar allra bäst. ”Mousse” på tallrik och i glas funkar riktigt bra ihop då strukturerna påminner om varandra. Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco är ett utmärkt val i sammanhanget!

Gott nytt år!

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Förrätt till nyår - Smörstekta pilgrimsmusslor
Sanna Ohlander
20 min

Smörstekta pilgrimsmusslor

En läcker förrätt med smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs som serveras på stekt surdegsbröd tillsammans med spenat och päron.

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER