Prosecco Pizzolato Organic
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
En läcker förrätt med smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs som serveras på stekt surdegsbröd tillsammans med spenat och päron. Elegant att servera tillsammans med ett mousserande vin, välj gärna en fruktig prosecco som plockar upp smaken från päronet.
12 pilgrimsmusslor
200 g skalade räkor
1 päron
100 g bladspenat
4 skivor surdegsbröd
2 msk smör
Örtmajonnäs
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk persilja
1. Börja med att göra majonnäsen. Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Finhacka timjan och persilja. Blanda ner i majonnäsen. Smaka av med salt.
2. Skiva päronet tunt. Rosta surdegsbrödet och lägg på fyra tallrikar. Fördela ut bladspenaten på
brödskivorna.
3. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smöret, ca 1 min per sida.
Ta upp och lägg ut tre stycken per brödskiva. Fördela ut räkorna.
4. Smält lite mer smör i stekpannan. Lägg ner päronskivorna och fräs hastigt på båda sidor.
5. Toppa pilgrimsmusslorna med örtmajonnäs och servera med smörstekta päronskivor.
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
En förrätt som slår det mesta - Inled påskmiddagen med ljuvlig vit sparris och smörig citronsås!
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.