Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Smörstekta pilgrimsmusslor

En läcker förrätt med smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs som serveras på stekt surdegsbröd tillsammans med spenat och päron. Elegant att servera tillsammans med ett mousserande vin, välj gärna en fruktig prosecco som plockar upp smaken från päronet.

Vintips till receptet
105 kr

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor
200 g skalade räkor
1 päron
100 g bladspenat
4 skivor surdegsbröd
2 msk smör

Örtmajonnäs
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk persilja

Gör så här

1. Börja med att göra majonnäsen. Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Finhacka timjan och persilja. Blanda ner i majonnäsen. Smaka av med salt.

2. Skiva päronet tunt. Rosta surdegsbrödet och lägg på fyra tallrikar. Fördela ut bladspenaten på
brödskivorna.

3. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smöret, ca 1 min per sida.
Ta upp och lägg ut tre stycken per brödskiva. Fördela ut räkorna.

4. Smält lite mer smör i stekpannan. Lägg ner päronskivorna och fräs hastigt på båda sidor.

5. Toppa pilgrimsmusslorna med örtmajonnäs och servera med smörstekta päronskivor.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER