Il Barone Rosé 1 liter
89 kr
Il Barone Rosé i generös 1-litersbutelj - bäst prissatta ekologiska roséflaskan.
Ett riktigt gott recept till årets första solstrålar. Med en rostad primörsallad och hemslagen hollandaisesås blir den grillade laxen sann vårlyx. I glaset väljer vi ett friskt och fruktigt rosévin från Spanien. Vinets pigga syra möter upp citrontonerna i såsen och vinets fruktiga toner balanserar de beska tonerna vi kan hitta i sallad och rädisor. Rosévinets kropp är en mycket god följeslagare till laxens struktur.
600 g färskpotatis
2 msk olivolja
Flingsalt
Nymald vitpeppar
500 g grön sparris
100 g rädisor
½ gurka
1 påse späda salladsblad, 65 g
4 portionsbitar laxfilé med skinnet kvar à 150 g
ca 1 ¼ dl plockade små dillvippor
Hollandaise
150 g smör
3 äggulor
3 msk torrt vitt vin
1 msk pressad citron
Salt
Nymald vitpeppar
ca 25 g forellrom
2 msk finhackad gräslök
1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Blanda äggulor och vin i en liten kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad. Vattnet ska sjuda, men inte koka.
3. Sjud under ständig omrörning med träslev tills gulorna tjocknat, cirka 10 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret under kraftig vispning, först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank.
5. Smaksätt med citron, salt och peppar. Vänd ner forellrom och gräslök.
6. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och dela på mitten. Blanda potatis, olivolja, salt och peppar på en smord plåt eller en stor ugnsfast form. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter.
7. Bryt av nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Blanda sparrisen med potatisen och fortsätt steka ytterligare cirka 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
8. Skiva rädisorna. Skala gurkan slarvigt, dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan.
9. Blanda potatis och sparris med rädisor, gurka och salladsblad vid servering. Låt ligga kvar på plåten eller flytta över till ett stort fat.
10. Grilla laxen, gärna i halster. Börja med skinnsidan ner på grillen och grilla tills skinnet blir knaprigt. Laxen ska inte övergrillas utan ha en rå känna i mitten när den är färdiggrillad. Krydda med salt och peppar.
11. Lägg laxen ovanpå salladen. Strö över dillvippor och servera med såsen.
89 kr
Il Barone Rosé i generös 1-litersbutelj - bäst prissatta ekologiska roséflaskan.
En smakrik och fräsch fiskrätt som tillsammans med grillad blomkål blir en riktig fullträff på sommarmiddagarna.
Green goddess – dressing är en en supergod salladsdressing som med fördel även kan användas som dipp innan maten.