Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Råbiff

Restaurangfavoriten råbiff går faktiskt utmärkt att laga hemma. Ät tillsammans med ett gott vin. Sältan i kaprisen och den starka dijonsenapen matchas bäst med ett vitt vin med lite restsötma. Köttet passar bra med ett rödvin med snälla tanniner och pigg frukt, gärna en pinot noir. Välj det som faller dig bäst på läppen!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

600 g oxinnanlår, nymalet
2 msk olivolja
rikligt med nymalen svartpeppar
salt

Tillbehör:
4 äggulor
1 finhackad rödlök
4 msk dijonsenap
4 msk kapris
2 msk cornichorns
4 cm riven pepparrot
1 inlagd rödbeta
salt & Peppar
Vattenkrasse

Gör så här

1. Blanda oxinnanlår tillsammans med olivolja, salt och peppar, Forma till fyra biffar.

2. Finhacka rödbetor, kapris, saltgurka, rödlök och riv pepparrot.

3. Lägg upp biffarna med tillbehören i separata högar och pynta med vattenkrasse på biffarna

4. Servera med äggula och dijonsenap

Tips

5. Ställ fram svartpeppar och saltkvarnen

Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER