Pappardelle med skogschampinjoner och salvia
Lättlagad pasta där alla smaker sitter där de ska. Parpadelle med skogschampinjoner i en krämig sås som smaksätts med salvia. Toppa med knaperstekt bacon och nyriven parmesan. I glaset väljer vi ett kryddigt och smakrikt rött vin som kan ta sig an denna krämiga och smakrika pasta med skogschampinjoner, som har en djupare smak än de vanliga champinjonerna.
Ingredienser
500 g pappardelle
250 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 dl vispgrädde
en näve färsk salvia
150 g bacon
parmesan
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ut baconskivorna på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter
eller tills all bacon är knaprig. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Skiva champinjonerna tunt. Finhacka löken och salvian. Stek champinjonerna i torr panna tills
det knäpper. Lägg i 1 msk smör och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner den finhackade löken och fräs ytterligare 2 minuter.
3. Blanda i salvia samt grädde. Låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner
pastan och låt allt bli varmt.
4. Servera parpadelle med skogschampinjoner och salvia, toppa med knaprig bacon och färskriven parmesanost.