Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Snittar med lamminnerfilé, chèvre crème och syltad rödlök

Små festliga snittar med lamm, perfekta att servera på påskbordet eller som del av en buffé. Förbered gärna köttet dagen innan ni ska servera snittarna. Välj ett bubbel med fyllig kropp, frisk syra, och mycket fruktig smak. Här vill vi trycka på med smak i drycken så att vinet inte försvinner i jämförelse med den smakrika snitten.

Vintips till receptet
95 kr

Ingredienser

300-400g lamminnerfilé
(lammytterfilé, lamminnanlår eller lammrostbiff)
1 msk starkt kaffe
2 tsk honung
1 tsk vinäger
1 kvist rosmarin, hackad
0,5 kruka timjan, hackad
3 vitlökslyftor, hackade
2 krm svartpeppar
0,75 tsk salt

Syltad rödlök
2 röda lökar
2 msk socker
2 msk vinäger
vatten efter behov, salt och peppar
(2 st stjärnanis)

Chèvre crème
Ca 200g chèvre
0,75-1 dl grädde
1 krm peppar
1 tsk honung

Tillbehör
Surdegsbröd, gärna halvmörkt
Timjan till garnering

Gör så här

1. Tag fram köttet i rumstemperatur en stund innan stekning. Stek lamminnerfiléerna cirka 2-3 minuter på varje sida (använder du lammytterfiléer får du räkna med ett par minuter längre stektid på varje sida, beroende på storlek). De ska vara ordentligt röda i mitten. Lammrostbiff eller lamminnanlår går också bra, men dessa styckdelar är större och behöver eftersteka i ugn på svag värme 150 grader till en innertemperatur på 52-53 grader.

2. Blanda ihop ingredienserna i marinaden. Lägg ned de helstekta lammfiléerna i påsen. Låt stå i ett par timmar, gärna över natten i kylen. Vänd gärna påsen ett par gånger så att kryddorna kommer åt allt kött.

3. Strimla rödlök och fräs lätt i en kastrull utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger, socker, (stjärnanis) och ett par msk vatten och låt koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av vattnet kokat bort (cirka 15 minuter). Smaka av med salt och peppar.

4. Mixa hastigt ihop ingredienserna till chèvre crèmen  och smaka av med svartpeppar.
Skiva brödet och skär i små snittar av lagom storlek. Skiva köttet tunt. Klicka/spritsa eller bred på lite chèvre crème . Lägg på skivor av lamm. Toppa med syltad rödlök och lite repad timjan.

Recept och styling: Viva Vin och Mat
Foto: Emma Mattsson
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
25 st
Tillagningstid
2 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER