Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Foliebakad fetaost, cocktailtomater, bönor och grillad majs

Att baka fetaost i foliepaket på grillen tillsammans med cocktailtomater och bönor är en smart och god allt-i-ett-rätt. Servera med en grillad majskolv, örtolja och ett gott bröd till. I glaset väljer vi ett vitt vin. Till en rätt som bakad fetaost krävs det ett vin med frisk syra som kan möta upp den syrliga osten och vinets härliga fruktighet matchar den lilla sötman vi hittar i majs.

Ingredienser

Fetaostpaket
4 paket fetaost, à 150 g styck
500 g cocktailtomater
1 förp stora vita bönor, à ca 390 g
4 kvistar rosmarin
4 förkokta majskolvar
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Örtolja
1 dl grovt hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan, basilika
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 dl mild olivolja

Dessutom
ugnsfolie

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till örtoljan.

2. Lägg ut 4 dubbla ark ugnsfolie som mäter ca 40 x 40 cm.

3. Placera ut fetaostarna på mitten av varje ark.

4. Fördela cocktailtomaterna och bönorna runtom.

5. Ringla över olivolja och salta och peppra ordentligt. Lägg på rosmarinkvistarna.

6. Vik ihop paketen ordentligt och placera på direkt värme ca 15 minuter.

7. Pensla majskolvarna med olja och grilla även dem så de blir lite svärtade.

8. Servera majskolvarna till paketen och ringla över örtolja, duka med ett gott bröd att suga upp de goda safterna från paketet med.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER