Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad Sea Bream med örter

Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja. Rätten möter sin partner i en god chardonnay. Chardonnayns friska syra och fruktiga toner lyfter fram fiskens delikata smaker och balanserar de örtiga inslagen.

Ingredienser

4 färska Sea Bream (guldsparid)
1 stor knippe persilja
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 dl olivolja
salt
ca 900 g färsk potatis

Gör så här

1. Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i skinnet på var sida om fisken.

2. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.

3. Hacka persilja, rosmarin, och vitlök fint.

4. Blanda med oljan, salt samt saft och zest från 1 citron.

5. Fyll buken på fiskarna med röran. Gnid in skinnet på fisken med olivolja och salt.

6. Grilla gärna fiskarna i halster. Det tar  cirka 15- 20 minuter vid indirekt grillning.

7. Har du inget halster kan du antingen lägga dem på folie, men det ger inte lika härlig yta eller grilla dem snabbt över direkt värme på grillen så fastnar de inte lika lätt på gallret.

8. Servera den nygrillade fisken med potatis och citronklyftor.

Betyg
20 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER