Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja. Rätten möter sin partner i en god chardonnay. Chardonnayns friska syra och fruktiga toner lyfter fram fiskens delikata smaker och balanserar de örtiga inslagen.
4 färska Sea Bream (guldsparid)
1 stor knippe persilja
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 dl olivolja
salt
ca 900 g färsk potatis
1. Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i skinnet på var sida om fisken.
2. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Hacka persilja, rosmarin, och vitlök fint.
4. Blanda med oljan, salt samt saft och zest från 1 citron.
5. Fyll buken på fiskarna med röran. Gnid in skinnet på fisken med olivolja och salt.
6. Grilla gärna fiskarna i halster. Det tar cirka 15- 20 minuter vid indirekt grillning.
7. Har du inget halster kan du antingen lägga dem på folie, men det ger inte lika härlig yta eller grilla dem snabbt över direkt värme på grillen så fastnar de inte lika lätt på gallret.
8. Servera den nygrillade fisken med potatis och citronklyftor.
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Mat- Tinas härliga torskrygg Florentine är en fulträffsrätt du inte vill missa.
En smakrik och fräsch fiskrätt som tillsammans med grillad blomkål blir en riktig fullträff på sommarmiddagarna.
Krispiga tunnbrödschips med en spännande topping på grillad röding och löjrom - mums!