Pesce Bianco
99 kr 101 kr
Ekologiskt vitt direkt från medelhavet! Perfekt kompanjon till fisk- och skaldjursrätter.
Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja. Ett fylligt vitt vin med frisk syra presenterat i en elegant flaska är ett utmärkt vinval till den här rätten. Fylligheten i vinet går fint ihop med fiskens struktur och syran möter upp syrligheten i citronen på ett fint sätt.
4 färska Sea Bream
1 stor knippe persilja
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 dl olivolja
salt
ca 900 g färsk potatis
1. Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i skinnet på var sida om fisken.
2. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Hacka persilja, rosmarin, och vitlök fint.
4. Blanda med oljan, salt samt saft och zest från 1 citron.
5. Fyll buken på fiskarna med röran. Gnid in skinnet på fisken med olivolja och salt.
6. Grilla gärna fiskarna i halster. Det tar cirka 15- 20 minuter vid indirekt grillning.
7. Har du inget halster kan du antingen lägga dem på folie, men det ger inte lika härlig yta eller grilla dem snabbt över direkt värme på grillen så fastnar de inte lika lätt på gallret.
8. Servera den nygrillade fisken med potatis och citronklyftor.
99 kr 101 kr
Ekologiskt vitt direkt från medelhavet! Perfekt kompanjon till fisk- och skaldjursrätter.
Mat- Tinas härliga torskrygg Florentine är en fulträffsrätt du inte vill missa.
En smakrik och fräsch fiskrätt som tillsammans med grillad blomkål blir en riktig fullträff på sommarmiddagarna.