Grillad Sea Bream med örter
Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja. Rätten möter sin partner i en krispig riesling. Vinets friska syra och fruktighet lyfter fram de fräscha örterna och citronens syrlighet, vilket skapar en balanserad och smakrik kombination.
Ingredienser
4 färska Sea Bream (guldsparid)
1 stor knippe persilja
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 dl olivolja
salt
ca 900 g färsk potatis
Gör så här
1. Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i skinnet på var sida om fisken.
2. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Hacka persilja, rosmarin, och vitlök fint.
4. Blanda med oljan, salt samt saft och zest från 1 citron.
5. Fyll buken på fiskarna med röran. Gnid in skinnet på fisken med olivolja och salt.
6. Grilla gärna fiskarna i halster. Det tar cirka 15- 20 minuter vid indirekt grillning.
7. Har du inget halster kan du antingen lägga dem på folie, men det ger inte lika härlig yta eller grilla dem snabbt över direkt värme på grillen så fastnar de inte lika lätt på gallret.
8. Servera den nygrillade fisken med potatis och citronklyftor.