Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Ett toppenrecept till grillsäsongen! En oerhört smakrik rätt där grillad ryggbiff får sällskap av en fräsch sallad med grillade grönsaker och färskpotatis samt ett gott tomatsmör. Till detta väljer vi ett fylligt rött vin med fruktig smak som passar perfekt till det grillade köttets struktur.
Ryggbiff
4 skivor ryggbiff a 200 g
Grillad sallad
½ röd paprika
½ gul paprika
2-4 färsklökar
400 g kokta små färskpotatisar
50 g babyspenat
olivolja, salt, flingsalt och svartpeppar
Kryddsmör med soltorkade tomater
50 g soltorkade tomater
100 g smör
2 msk finstrimlad gräslök
salt
1. Fintärna de soltorkade tomaterna och mixa de tillsammans med smöret, gräslöken och en nypa salt.
2. Kärna ur paprikan och skär den i 2-3 centimeter stora bitar. Dela färsklöken i önskad storlek. Vänd paprika, färsklök och den nykokta färskpotatisen i olja och salt. Salta och peppra biffen och ringla över lite olja.
3. Värm grillen till högsta temperatur. Grilla grönsakerna några minuter runt om till fin färg. Lägg de sedan i en skål eller bunke och vänd runt de tillsammans med babyspenaten och lite flingsalt.
4. Grilla biffen ett par minuter på varje sida tills den är medium och har en fint grillad yta.
5. Servera biffen med den grillade salladen och det goda tomatsmöret.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Äntligen är grillsäsongen här, och det är ju få saker som inger den starka sommarkänslan som...
Hemmagjord bearnaisesås lyfter grillningen till helt nya nivåer!