Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad ryggbiff med grillad paprikasallad och tomatsmör

Ett toppenrecept till grillsäsongen! En oerhört smakrik rätt där grillad ryggbiff får sällskap av en fräsch sallad med grillade grönsaker och färskpotatis samt ett gott tomatsmör. Till detta väljer vi ett fylligt rött vin med fruktig smak som passar perfekt till det grillade köttets struktur.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

Ryggbiff
4 skivor ryggbiff a 200 g

Grillad sallad 
½ röd paprika
½ gul paprika
2-4 färsklökar
400 g kokta små färskpotatisar
50 g babyspenat
olivolja, salt, flingsalt och svartpeppar

Kryddsmör med soltorkade tomater
50 g soltorkade tomater
100 g smör
2 msk finstrimlad gräslök
salt

 

Gör så här 

1. Fintärna de soltorkade tomaterna och mixa de tillsammans med smöret, gräslöken och en nypa salt.

2. Kärna ur paprikan och skär den i 2-3 centimeter stora bitar. Dela färsklöken i önskad storlek. Vänd paprika, färsklök och den nykokta färskpotatisen i olja och salt. Salta och peppra biffen och ringla över lite olja.

3. Värm grillen till högsta temperatur. Grilla grönsakerna några minuter runt om till fin färg. Lägg de sedan i en skål eller bunke och vänd runt de tillsammans med babyspenaten och lite flingsalt.

4. Grilla biffen ett par minuter på varje sida tills den är medium och har en fint grillad yta.

5. Servera biffen med den grillade salladen och det goda tomatsmöret.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER