Periquita Reserva
99 kr 109 kr
"Pålitligt och lättklunkat" - ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj.
Saftig, grillad kyckling med krispigt skinn serveras med en ljummen potatissallad på färskpotatis, pestorosso, örter, rödlök och tomat. Servera till ett fruktigt rött vin som matchar rättens struktur och flirtar med rättens örtiga kryddning.








Parmesancrème
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta, finriven
1 dl finriven parmesan
1 tsk citronsaft
salt & peppar
Potatissallad
800 g färskpotatis
1 dl pestorosso (färdig eller hemgjord)
1 rödlök
10–12 körsbärstomater
1 näve färska örter
1 näve blandad sallad
olivolja
salt & peppar
Kyckling
4 kycklinglårfiléer med skinn
salt, peppar & paprikapulver
olivolja till pensling
Topping
chiliolja
färska örter
parmesan
1. Rör ihop crème fraiche och majonnäs. Tillsätt vitlök, parmesan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt före servering.
2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna något opch dela i bitar. Skiva rödlök tunt och halvera tomaterna. Blanda potatis med pestorosso och lite olivolja medan den är ljummen.
3. Vänd ner rödlök, tomater, örter och sallad precis före servering. Smaka av.
4. Krydda kyckling med salt, peppar och paprikapulver. Pensla med olja och grilla 5–6 min per sida tills den är genomstekt med krispigt skinn.
5. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat/tallrikar. Toppa med grillad kyckling, en klick kräm, ringla över chiliolja och strö över örter och parmesan.
Tips: Byt ut kycklingen mot grillad aubergine, halloumi eller portabellosvamp för en vegetarisk variant. Pestorosso kan ersättas med grön pesto eller tomattapenade.
99 kr 109 kr
"Pålitligt och lättklunkat" - ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj.
En snabblagad gryta fullproppad med massa mustiga smaker.
Den perfekta helgrätten med eleganta smaker från smakrik kantarell, knaprig bacon och silkeslen hälleflundra.