Grundrecept på pannkakor
Pannkakor är en favoriträtt som aldrig går ur tiden. Dom här smarriga pannkakorna är lika goda till sylt och grädde som till svamp och räkor - om du väljer att servera dom som "crêpes". Serverar du pannkakorna till brunchen med färska bär, sylt och grädde är det festligt att para ihop rätten med ett glas bubbel. Välj ett fruktigt bubbel med fin syra. Vinets syra friskar upp grädden och de smöriga pannkakorna medans vinets frukt möter upp de söta sylterna.
Ingredienser
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
3 msk smält smör
Smör till stekning
1. Knäck äggen och vispa samman med mjölken.
2. Vispa ner mjölet, lite i taget så att det inte bildas klumpar.
3. Smält ca tre msk smör i stekpannan och häll ner i smeten.
4. Salta efter smak.
5. Stek tunna pannkakor i lite smör.
6. Servera pannkakorna rykande varma till ditt favorittillbehör.