Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grundrecept på pannkakor

Pannkakor är en favoriträtt som aldrig går ur tiden. Dom här smarriga pannkakorna är lika goda till sylt och grädde som till svamp och räkor - om du väljer att servera dom som "crêpes". Serverar du pannkakorna till brunchen med färska bär, sylt och grädde är det festligt att para ihop rätten med ett glas bubbel eller fruktigt vitt.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
3 msk smält smör

Smör till stekning 

 

1. Knäck äggen och vispa samman med mjölken.

2. Vispa ner mjölet, lite i taget så att det inte bildas klumpar.

3. Smält ca tre msk smör i stekpannan och häll ner i smeten.

4. Salta efter smak.

5. Stek tunna pannkakor i lite smör.

6. Servera pannkakorna rykande varma till ditt favorittillbehör.

 

Betyg
14 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

våfflor vin

Vin till våfflor

Vin till våfflor – hur ska man tänka där? Vinvalet beror på vilken topping du har...

Crépes med svamp och ricotta
Ida Fürst bild
40 min

Crépes med svamp och ricotta

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER