Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
Kryddiga och goda julköttbullar som fått smak av kryddpeppar och senap är försvinnande goda. Våra bästa julköttbullar till julbordet! Servera med potatis och en rödkålssallad med apelsin. Till kryddiga julköttbullar kan du med fördel prova en mjuk pinot noir.
400–500 g blandfärs
1 st ägg
1 st gul lök
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
0,5–1 dl grädde
2 krm svartpeppar
(1 msk senap eller efter smak),
(0,5 tsk stött kryddpeppar, eller efter smak),
1. Finhacka löken och bryn i lite smör i panna till fin färg. Låt svalna.
2. Blanda ströbröd, ägg, grädde, stekt lök, salt och peppar i en skål (och kryddpeppar och/eller senap som smaksättning för den som vill). Blanda med färsen och rör om ordentligt till en smidig smet.
3. Rulla köttbullar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek köttbullarna gyllenbruna i medel-varm panna cirka 5–8 minuter (beroende på storlek) eller tills köttbullarna är nätt och jämnt genomstekta. Pass på så att de inte blir torra!
4. Tidstips!Vi tycker att det är allra godast att steka köttbullarna i smör i stekpannan. Men om du vill förenkla och slippa stekoset går det även bra att steka köttbullarna i ugn. Se till att ugnen är ordentligt het, minst 225 grader eller gärna ännu högre på grilltemperatur, för att bullarna ska få en ordentlig stekyta. Smält ned en klick smör i en långpanna med bakplåtspapper eller en ugnspanna där bullarna inte fastnar. Låt dem steka i högt ugnen ca 8–10 minuter beroende på storlek. Vänd köttbullarna efter halva tiden.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
99 kr
Heartwood Organic Zinfandel är ett kraftfullt vin som är framtaget med största hänsyn till naturen. Druvorna...
Den godaste smörgåsen och perfekta vinterlunchen.
Här hittar du våra mest populära julmatsrecept - klassiska som nytänkande. Här hittar du juliga recept på fisk, kött och vegetarisk julmat, alla med skräddarsydda vintips såklart!