2023 Bourgogne Chardonnay Les Ursulines, Jean-Claude Boisset
179 kr
Hyllad och välgjord Bourgogne Blanc!
En värmande och mättande rätt, rikligt toppad med ägg och smält ost. Till den här rätten vill vi ha ett smakrikt, fylligt och fruktigt vin. Vi väljer också ett vin med snälla tanniner som inte krockar med ägget, fruktigheten i vinet speglar alla kryddorna vi hittar i rätten. Vinet bör ha en fyllig kropp så att strukturerna matchar den mättande rätten.
1 gul lök
rapsolja att steka i
500 g köttfärs
1 burk konserverade körsbärstomatar, 400 g
salt, peppar
1 tsk spiskummin
1 krm paprikapulver
1 krm vitlökspulver
4 ägg
1 dl riven ost, t.ex. Västerbottenost
Sallad
1 knippe grönkål
2 apelsiner
1 rödlök
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 tsk Dijonsenap
salt, peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka lök och fräs i en stekpanna med olja tills löken mjuknar.
3. Tillsätt köttfärs och bryn.
4. Tillsätt körsbärstomaterna och kryddor.
5. Lägg köttfärsen i små ugnsfasta formar eller i en stor form.
6. Gör 4 gropar med en sked och knäck äggen däri.
7. Strö över osten. Gratinera tills äggen är klara, ca 15 minuter.
8. Hacka grönkål smått och filea apelsinerna.
9. Blanda samman med skivad rödlök.
10. Rör samman olja, vinäger, honung, Dijon, salt och peppar och slå över salladen.
179 kr
Hyllad och välgjord Bourgogne Blanc!
En bolognese med tärnad högrev och pancetta som är extra lyxig och bjuder på helt fantastiska smaker! En riktig festmåltid som räcker till många.