Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig köttfärsgryta med svamp och persilja

En snabblagad gryta fullproppad med massa goda smaker. I den här mustiga grytan hittar vi klassiska och rena smaker från nötkött, grädde, svamp och persilja. Till grytan väljer vi ett kryddigt och fylligt rödvin som harmoniserar med rättens struktur.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g valfri svamp
1 msk vetemjöl
3 ½ dl vispgrädde
½ dl hackad bladpersilja

Till servering:
Kokt eller pressad potatis (men går ju förstås att servera med pasta)

Gör så här

1. Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i önskad storlek.

2. Värm en stor stekpanna med olivolja till högsta temperatur.

3. Stek svampen ett par minuter tills den är lätt brynt. Tillsätt då köttfärsen och stek vidare några minuter tills den fått fin färg.

4. Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör runt.

5. Häll på grädden och låt det koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg på persiljan.

6. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
80 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept