Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kyckling i ugn med pommes och srirachamajonnäs

En riktigt smaskig rätt där saftigt kycklingkött möter het majonnäs och krispiga pommes frites i härlig kombination. Servera till ett kryddigt rödvin med generös frukt. Vinets medelfylliga kropp passar perfekt till det lättare kycklingköttet, medans den heta majonnäsen kräver ett fruktigt vin för att inte upplevas allt för eldig.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

Låt kycklingen rimma över natten.
Rimlag 
1,5 l vatten
5 msk grovt salt
1 tsk torkad rosmarin
1 citron

Kycklingen
1 kyckling ca 1,2 kg
1 Citron
tsk olivolja
1 citron

Pensling
1 msk honung
2 msk soya
1 tsk paprikapulver

Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk sriracha

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till rimlagen och koka upp.

2. Låt lagen svalna helt och slå den sedan över kycklingen och låt rimma i kylskåp över natten.

3. Värm ugnen till 220° och torka kycklingen noga, gnid sedan in kycklingen med olivolja.

4. Ställ in kycklingen i ugnen.  Sänk värmen till 150° efter 10 minuter.

5. Rör ihop honung, soya och paprikapulver.

6. Låt kycklingen gå färdigt och pensla med jämna mellanrum med honungsröran.

7. Ta ut kycklingen när innetemperaturen vid lårbenet är 82°. Låt vila en kvart under folie.

8. Blanda majonnäs med sriracha efter smak.

9. Pressa färsk citron över kycklingen.

10. Halvera en citron och stek på snittytan.

11. Servera kycklingen med nyfriterade pommes, srirachamajonnäs och den grillade citronen.

Recept: Gustav Lindström
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
2 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER