Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
En riktigt smaskig rätt där saftigt kycklingkött möter het majonnäs och krispiga pommes frites i härlig kombination. Servera till ett kryddigt rödvin med generös frukt. Vinets medelfylliga kropp passar perfekt till det lättare kycklingköttet, medans den heta majonnäsen kräver ett fruktigt vin för att inte upplevas allt för eldig.
Låt kycklingen rimma över natten.
Rimlag
1,5 l vatten
5 msk grovt salt
1 tsk torkad rosmarin
1 citron
Kycklingen
1 kyckling ca 1,2 kg
1 Citron
tsk olivolja
1 citron
Pensling
1 msk honung
2 msk soya
1 tsk paprikapulver
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk sriracha
1. Blanda alla ingredienser till rimlagen och koka upp.
2. Låt lagen svalna helt och slå den sedan över kycklingen och låt rimma i kylskåp över natten.
3. Värm ugnen till 220° och torka kycklingen noga, gnid sedan in kycklingen med olivolja.
4. Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk värmen till 150° efter 10 minuter.
5. Rör ihop honung, soya och paprikapulver.
6. Låt kycklingen gå färdigt och pensla med jämna mellanrum med honungsröran.
7. Ta ut kycklingen när innetemperaturen vid lårbenet är 82°. Låt vila en kvart under folie.
8. Blanda majonnäs med sriracha efter smak.
9. Pressa färsk citron över kycklingen.
10. Halvera en citron och stek på snittytan.
11. Servera kycklingen med nyfriterade pommes, srirachamajonnäs och den grillade citronen.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Ett gott recept på kycklingklubbor som funkar lika bra till middag som till en del av buffén.