Vinistella Appassimento La Passione Box
259 kr
Ekologiska Vinistella La Passione är ett smakrikt rött vin med exklusiv karaktär. Vinet är en parziale...
Ett recept med perfekta smakkombinationer av salt, sött och kryddigt. Servera dina lammfärsfyllda zucchini tillsammans med ett fylligt rött vin med mycket smak. Lamm är ett smakrikt kött som passar till ett kraftfullt vin och zucchinin behöver ett vin med mycket frukt för att inte upplevas som besk - detta gör appassimento till ett självklart val för anrättningen!
4 små zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
½ tsk mald kanel
1 msk olivolja
250 g lammfärs
1 dl passerade tomater
75 g fetaost
2 msk färsk mynta, hackad
2 msk gula russin
salt och nymald svartpeppar
Till servering:
2 dl god naturell yoghurt
1 granatäpple
mynta- och/eller korianderblad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
[step]Skär zucchinin i två delar på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och släng. Lägg succhinin med kupiga sidan ner i en smord form och baka i ugnen 15-20 minuter tills de är mjuka.
2. Hacka och fräs lök, vitlök i olivolja tillsammans med kryddorna utan att det tar färg. Smula i färsen och bryn den lätt.
3. Häll i tomaterna låt det sjuda ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Smula i fetaosten och rör i myntan och russinen.
5. Fördela lammfärsröran på den bakade zucchinin och låt det gå i ugnen ytterligare 5 minuter.
6. Garnera med ringlad yoghurt granatäpplekärnor och mynta- och/eller korianderblad.
259 kr
Ekologiska Vinistella La Passione är ett smakrikt rött vin med exklusiv karaktär. Vinet är en parziale...
89 kr
Ekologiska Vinistella La Passione är ett smakrikt rött vin med exklusiv karaktär. Vinet är en parziale...
Superfräscha halloumibiffar med myntayoghurt till!
Perfekt sensommarmat att laga av nyskördade grönsaker. Servera gärna denna zucchinitarte med en stor tomatsallad med färska örter. Ett friskt och bärigt rosévin är gott i glaset till denna tarte.