Lammfärsfyllda zucchini med fetaost och mynta
Ett recept med perfekta smakkombinationer av salt, sött och kryddigt. Servera dina lammfärsfyllda zucchini tillsammans med ett lättare vin som lyfter fram zucchinin och örtsmakerna i rätten.





Ingredienser
4 små zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
½ tsk mald kanel
1 msk olivolja
250 g lammfärs
1 dl passerade tomater
75 g fetaost
2 msk färsk mynta, hackad
2 msk gula russin
salt och nymald svartpeppar
Till servering:
2 dl god naturell yoghurt
1 granatäpple
mynta- och/eller korianderblad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
[step]Skär zucchinin i två delar på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och släng. Lägg succhinin med kupiga sidan ner i en smord form och baka i ugnen 15-20 minuter tills de är mjuka.
2. Hacka och fräs lök, vitlök i olivolja tillsammans med kryddorna utan att det tar färg. Smula i färsen och bryn den lätt.
3. Häll i tomaterna låt det sjuda ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Smula i fetaosten och rör i myntan och russinen.
5. Fördela lammfärsröran på den bakade zucchinin och låt det gå i ugnen ytterligare 5 minuter.
6. Garnera med ringlad yoghurt granatäpplekärnor och mynta- och/eller korianderblad.