Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Lyxig sallad med grillad halloumi, sparris och vattenmelon

Halloumi lyfter vilken sallad som helst, och en extra skjuts får denna härliga sallad med hjälp av skivad vattenmelon! Sallad kan med ett strävt vin upplevas som beskt så välj ett fruktigt vin. Ett fruktigt vin passar också bäst till den söta melonen. Välj ett fruktigt rosévin till rätten!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2 halloumi a 250 g
400 g grön sparris
400 g gurka
800 g vattenmelon
120 g småbladig sallad
olivolja och salt

Hasselnötsvinägrett
75 g rostade hasselnötter
3 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja

Gör så här

1. Hacka hasselnötterna lite lätt och blanda de med vinägern och olivoljan.

2. Ansa sparrisen. Skala och skär gurkan i 3 centimeter tjocka bitar. Skär vattenmelonen i 2 centimeters tjocka skivor. Ringla lite olja över grönsakerna och salta de. Grilla grönsakerna på högsta temperatur till fin grillad yta. Låt grönsakerna svalna några minuter. Skär bort skalet från melonen och skär melonköttet i önskad storlek. Skär även sparris och gurka i önskad storlek. Blanda grönsakerna med salladsbladen och vinägretten. Smaka av med salt.

3. Pensla halloumin med olja och peppra den. Grilla osten på medelhög temperatur ca 3-4 minuter på varje sida till en fint brynt yta. Se vår grillguide för bästa grillningen! Skär upp osten i skivor och servera direkt.

4. Lägg upp salladen och toppa med halloumin.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
19 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER