Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
Underbara små matiga och vinvänliga semlor. Perfekta till ett glas krispigt vitt.
Receptet avser 16 semmelbullar men fyllning för 8 st
Semmelbulle (16 st)
25 g jäst
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 ägg
7 dl vetemjöl (420 g)
75 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
1 ägg till pensling
Laxröra (8 st)
150 g varmrökt laxfilé utan skinn
½ rödlök
½ dl smetana
3 msk riven pepparot
2 msk hackad dill
Övrig fyllning
100 g gurka
1 ½ dl smetana
1 liten nypa salt
1. Smula jästen i en degbunke, häll på mjölken och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt ägget och mjölet och knåda ihop till en deg. Tillsätt sedan smöret och saltet och knåda vidare till en smidig deg.
3. Plasta bunken med degen och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
4. Dela upp degen i 16 bitar och forma dem till runda bollar. Låt jäsa på nytt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
5. Värm ugnen till 250 C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i ca 8 minuter. Låt de svalna på ett galler med en bakduk över.
6. Finhacka under tiden rödlöken och blanda ihop samtliga ingredienser till laxröran.
7. Skala och fintärna gurkan. Lägg smetanan och en nypa salt i en bunke och vispa tills konsistensen är som vispad grädde. Lägg den vispade smetanan i en spritspåse.
8. Dela semmelbullarna och gröp ur mitten på den undre halvan. Fyll den sedan med laxröran och toppa med lite gurka. Spritsa smetanan runt om och lägg på locket.
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
Edward Bloms magiska mat-semla vill ni inte missa. "Kanske passar min Skagensemla som en festlig februari-förrätt?!"