Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Öppen lasagne med ärtkräm och brynt smör

Elegant lasagne med len ärtkräm, burrata, mynta och brynt smör. En grön rätt som bjuder på både sötma och sälta. Servera med ett fruktigt vitt vin med frisk syra som gifter sig med rättens knäckiga smörtoner och friska citronsmak.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

200 g mjöl
140 g ägg
1 nypa salt
3-4 kvistar mynta

Ärtkräm
250 g frysta ärtor
75 g ricotta
1 citron, skal och saft
1 kvist mynta
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Topping
2 burrata
50 g smör
Parmesanost
Nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Börja med ärtkrämen. Koka ärtorna i saltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten. Lägg cirka 50 gram åt sidan.

2. Häll ner resten i en bunke tillsammans med ricotta, salt och skal från en citron, mynta och olivolja. Mixa till en kräm med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Gör pastan. Häll mjölet på din arbetsyta och gör en grop i mitten. Häll ner äggen och en nypa salt. Rör ihop äggen med mjölet, först med en gaffel, ta sedan över med händerna. Knåda ihop degen tills den blir smidig.

4. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen tunt, gärna med en pastamaskin. Lägg den utkavlade remsan på din arbetsyta och toppa halva delen med isärrivna myntablad. Vik över den andra delen.

5. Kör pastan genom pastamaskinen några gånger igen (kom ihåg att öka tjockleken först då du vikt pastan dubbel). Skär sedan den långa remsan i 3-4 bitar för att skapa dina lasagneplattor. Upprepa hela processen med den andra pastadelen.

6. Bryn smöret i en kastrull, tills det blivit gyllene och doftar hasselnöt.

7. Koka pastaplattorna, några i taget, i en kastrull med saltat vatten. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av några sekunder på hushållspapper eller en kökshandduk.

8. Lägg en lasagneplatta i en djup tallrik. Lägg på ärtkräm, lite burrata och några ärtor. Ringla över brynt smör och vik ihop lasagneplattan. Upprepa 3-4 gånger per portion.

9. Avsluta med mer ärtkräm på toppen samt riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
2 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

239 kr

Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Högrevsbolognese-med-pancetta
Liselotte Forslin_Pressbild_03
2 tim 30 min

Högrevsbolognese med pancetta

En bolognese med tärnad högrev och pancetta som är extra lyxig och bjuder på helt fantastiska smaker! En riktig festmåltid som räcker till många.

"Världsklass!" Missa inte på tillfälliga hyllan just nu

LÄS MER