Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Att baka fetaost gör osten härligt krämig i konsistensen. Ett underbart tillbehör till kött- eller fiskrätter. Här serverar vi den med järpar smaksatta med rosmarin, salvia och vitlök samt tunt skivade och rostade rotfruker. Enkel, god och nyttig mat. Bakad fetaost är underbart till ett glas krispigt rosé.
Ingredienser
4 portioner
500 gram ekologisk blandfärs el nötfärs
1/2 tsk salt
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta, riven
ca 1 msk hackad färsk rosmarin
ca 1 msk hackad färsk salvia
Svartpeppar efter smak
1 – 2 paket fetaost
ca 1 kg blandade rotfrukter
t ex rödbeta, palsternacka,
potatis, morot, rotselleri
2 rödlökar
olivolja
salt
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Skala och skiva rotfrukterna riktigt tunt med en vass kniv och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla lite olivolja över rotfrukter och strö på lite salt eller örtsalt.
3. Rosta i ugn i cirka 25 minuter beroende på ugn och hur tunt du skivat rotfrukterna, de ska bli lite sega i konsistensen. Öppna ugnsluckan då och då under tiden för att släppa ut ånga. Använder du mycket potatis som innehåller mycket vätska rekommenderar vi att du lägger det på två plåtar och använder varmluft för att rotfrukterna ska få bästa konstisens.
4. Sätt in fetaosten i ugnen när det är ungefär 15 minuter kvar av rotfrukterna.
5. Gör färsen medan rotfrukterna är i ugnen. Hacka rosmarin och salvia fint. Riv vitlöken på ett zestjärn. Blanda alla ingredienser till en smidig färssmet. Blöt händerna och forma färsen till järpar eller biffar.
6. Stek järparna i en blandning av smör och olivolja.
7. Servera järparna med de rostade rotfrukter och den bakade fetaosten. Garnera gärna med lite mer färska hackade örter.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Tareq Taylors goda pannbiffar
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.
Vilken mat passar bäst till rosé? Vi har svaren!
Det finns vissa rätter som gör sig bättre än andra i lunchlådan dagen efter. Här har vi listat våra fem favoriter!