Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ost- och charkbricka med nektariner och smörstekt toast

En charkbricka behöver inte bestå av endast kött. Addera gärna en hård eller krämig ost med rund, fin smak, en frukt som bryter av sältan och krispigt bröd som bidrar med frasig textur. Här kan man även välja att bygga sin egen toast, om man inte vill äta allt separat. Servera ett friskt och fruktigt rosé till som piggar upp charkuterierna och som möter upp frukten i nektarinen.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Valfri chark, vi har valt prosciutto. (Mortadella, coppa eller bresaola är också supergott till.)
Nektariner
Mozzarella
Körsbärstomater
Färsk basilika
Bröd
Smör till stekning
Balsamicokräm

 

Gör så här

1. Lägg upp osten, charkisarna, nektarinerna och tomaterna

2. Spritsa lite balsamicokräm över allt

3. Stek brödet gyllenbrunt och krispigt i smör

4. Lägg på brödskivorna och toppa med basilika. Låt alla bygga sin egen charktoast.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER