Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Lyxig oxfilé Provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis är en underbar huvudrätt som passar på vilken festlig tillställning du än ställer till med. Servera gärna ett lite kraftigare rödvin till som tar för sig. Gärna ett lite mer tanninrikt som kan ge köttet en match!
1 kg fast potatis
Matolja
600 g oxfilé (mittbiten)
220 g smör
1–2 st vitlöksklyftor
timjan, rosmarin, oregano (torkad eller färsk)
olivolja
persilja, hackad
2 st fasta tomater
1 dl panko (japanskt ströbröd)
100 gram haricots verts
4 skivor bacon
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Skala och skär den råa potatisen i fem millimeter tjocka skivor. Salta och peppra potatisen och stek i het matolja. Vänd den regelbundet så att skivorna får en jämn gyllene färg. Stek dem så att de börjar bli krispiga.
3. Blanda smör med riven vitlök och smaksätt med örter, samt salt och peppar. (Om man vill ha ett silkigare vitlökssmör så droppa några droppar olivolja i vitlökssmöret).
4. Koka haricots verts snabbt i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Dela upp bönorna i fyra högar och linda en skiva bacon runt varje bönhög.
5. Rosta panko tillsammans med lite av den rivna vitlöken, rosmarin och timjan i torr panna. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna på mitten och täck med pankoströet.
6. Lägg haricots vertssnurrorna och pankotomaterna i en ugnsfast form och baka av i fem minuter i ugnen.
7. Klicka vitlökssmöret över och lägg tomater och bönsnurror runt om. Ställ in det hela ett par minuter i ugnen så att smöret smälter. Strö över hackad persilja och servera genast.
8. Lägg den stekta potatisen i botten på ett ugnssäkert fat. Skär oxfilén i 15 millimeter tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen.
9. Klicka vitlökssmöret över och ställ in det hela ett par minuter i ugnen så att smöret smälter . Strö över hackad persilja och servera genast.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Klassiskt, gott och mycket rödvinsvänlig helgmat!
En magiskt god och saftig oxfilé med krämig örtrisotto – en tallrik som verkligen bjuder på smakfest!
Den perfekta varmrätten till de eleganta middagsbjudningarna. Rena och klassiska smaker i en rustik anrättning!
En riktigt lyxig och genomarbetad lördagsmiddag som lämnar gästerna imponerade och belåtna!