Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Parmesankryddade köttbullar

Parmesankryddade köttbullar som serveras med ugnsrostade grönsaker förvandlar en vardagskväll till fest. Servera gärna med en yoghurtsås och färsk basilika. Till den här fräscha och smakrika rätten väljer vi ett kryddigt och fruktigt vin med frisk syra.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

600 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 msk mjölk
2 dl riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
svartpeppar
salt
2 sötpotatisar
1 röd paprika
200 g småtomater
2 rödlökar
olivolja
salt
(färsk basilika)

Tillbehör
grekisk yoghurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda ströbrödet med mjölken, låt svälla ca 5 minuter. Rör ner parmesanost, ägg, pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Blanda sedan i blandfärsen och arbeta ihop till en slät smet. Gör valnötsstora köttbullar av smeten och lägg på ett fat.

3. Dela sötpotatisen, paprikan och rödlöken i klyftor. Lägg i en stor ugnsform eller två mindre tillsammans med småtomaterna. Ringla över olja och lite salt.

4. Fördela ut köttbullarna ovanpå grönsakerna Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och vänd på köttbullarna och grönsakerna. Ställ sedan in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Servera köttbullarna tillsammans med ugnsgrönsakerna och färsk basilika för den som önskar.

5. Tips: Vill du ha sås till är det gott med grekisk yoghurt blandat med färsk basilika och pressad
vitlök.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER