Falu Rödvin Grand vin
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Parmesankryddade köttbullar som serveras med ugnsrostade grönsaker förvandlar en vardagskväll till fest. Servera gärna med en yoghurtsås och färsk basilika. Till den här fräscha och smakrika rätten väljer vi ett mjukt vin med härlig frukt och fin syra. Vinets fruktighet gifter sig med de söta ungsgrönsakerna. Syran i vinet går bra ihop med den syrliga yoghurtsåsen.
600 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 msk mjölk
2 dl riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
svartpeppar
salt
2 sötpotatisar
1 röd paprika
200 g småtomater
2 rödlökar
olivolja
salt
(färsk basilika)
Tillbehör
grekisk yoghurt
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda ströbrödet med mjölken, låt svälla ca 5 minuter. Rör ner parmesanost, ägg, pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Blanda sedan i blandfärsen och arbeta ihop till en slät smet. Gör valnötsstora köttbullar av smeten och lägg på ett fat.
3. Dela sötpotatisen, paprikan och rödlöken i klyftor. Lägg i en stor ugnsform eller två mindre tillsammans med småtomaterna. Ringla över olja och lite salt.
4. Fördela ut köttbullarna ovanpå grönsakerna Ställ in i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och vänd på köttbullarna och grönsakerna. Ställ sedan in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Servera köttbullarna tillsammans med ugnsgrönsakerna och färsk basilika för den som önskar.
5. Tips:
vitlök.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Storfavoriten köttbullar, här smaksatta med västerbottenost för en djupare smak. I glaset rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin.
Äntligen ett riktigt gott recept av favoriträtten "kött" bullar med brunsås och lingon.