Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Det här är en rätt där tomaterna verkligen får skina. De blir fantastiskt söta av att bakas länge i olivolja. Servera rätten med ett friskt och fruktigt rosévin, där vinets lätt tanninrika fräschör balanserar sältan i prosciutton och krämigheten i burratan.
750 g körsbärstomater
1 hel vitlök
3-4 rosmarinskvistar
3-4 dl olivolja
300 g linguine
150 g prosciutto i tunna skivor
Till servering
2 burrata
riven parmesanost
färsk basilika
flingsalt och nymald svartpeppar
Tips! Om det mot förmodan blir några över kan de förvaras i en burk tillsammans med oljan som du sparar när tomaterna är slut. Den är god att doppa bröd i, ha som dressing eller att droppa i en soppa eller sallad.
1. Sätt ugnen på 125°/100° varmluft.
2. Lägg tomaterna tätt i en ugnsform.
3. Skala vitlöksklyftorna och lägg på dem tillsammans med rosmarinkvistar. Strö på några nypor flingsalt och rejält med peppar.
4. Häll på så mycket olja att det täcker halva tomaterna.
5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 2 timmar eller tills tomaterna har blivit skrynkliga och sjunkit ihop lite.
6. Koka pastan al dente och fördela i 4 pastaskålar.
7. Skeda över tomaterna och vitlöksklyftorna och några skedar olja.
8. Bryt burratan i halvor och lägg på. Lägg på rikligt med riven parmesan.
9. Strö på lite flingsalt och nymald peppar och dekorera med basilikablad.
10. Servera prosciutton till pastan.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Ljuvliga tomater fyllda med svarta oliver, sardeller, vitlök, olivolja och toppade med vällagrad parmesanost. En rätt som för tankarna till Sicilien
En snabb, lättlagad och lyxig helgrätt.
En lyxigare variant av pasta med tomatsås. Denna smörbakade tomatsås lyfter vardagspastan till nya höjder.
Läcker tryffelpasta att servera tillsammans med ett elegant rödvin som kan ta hand om tryffeln på bästa sätt!