Maison Robert Olivier
129 kr
Rött biodynamiskt naturvin som producerat med omsorg! Vinet har en blåfruktig smak och är gjort på...
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen. I glaset väljer vi ett fruktigt och medelfylligt rödvin med mjuka tanniner, fräsch syra och kryddiga toner. Rotsaker som ugnsbakas får en söt ton vilket gifter sig med vinets fruktighet. Vinets kryddighet plockar upp örtsmaksättningen i rätten medans vinets syra möter upp fetaostens syrlighet och skapar harmoni.
Porchetta
2 kg fläsksida utan svål
3 vitlöksklyftor
½ dl finhackad rosmarin
1 msk krossat fänkålsfrö
salt och bindgarn
500 g rödbetor
800 g små potatisar
2 gula lökar
olivolja och salt
Fetaostkräm
3 dl creme fraiche
200 g fetaost
2 msk finhackad oregano
salt
1. Värm ugnen till 125 C. Finhacka vitlöken. Salta fläsksidan på båda sidor och lägg den sedan med den sidan som svålet skurits bort från nedåt. Fördela vitlök, rosmarin och fänkålsfrö över sidan.
2. Rulla nu ihop den hårt och linda ett bindgarn två varv runt mitten av rullen. Knyt hårt. Göra samma procedur ca 3 cm ifrån och fortsätt ut till rullens kant.
3. Ugnsbaka eller grilla indirekt därefter i ca 4 timmar tills kärntemperaturen är 85 grader. Låt den vila ca 30 minuter före tranchering. Höj ugnstemperaturen till 225 C för de ugnsbakade grönsakerna.
4. Under tiden porchettan ugnsbakas. Skala rödbetorna och klyfta de. Halvera potatisarna och klyfta löken. Lägg betor och potatis i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka i 30 minuter och blanda därefter ner löken. Ugnsbaka vidare i 15 minuter.
5. Om porchettan svalnat för mycket så låt den ugnsbaka tillsammans med grönsakerna ca 5- 10 minuter på slutet.
6. Smula under tiden ner fetaosten i en bunke och blanda med creme fraichen och oreganon. Smaka av med salt.
7. Skiva upp porchettan och servera med de ugnsbakade grönsakerna och fetaostcremen.
8. Vill ni fräscha upp måltiden så servera med en god grönsallad.
Vill du tillaga porchettan på grillen? Tillaga då porchettan på indirekt värme i ca 125-150 C och grilla i ca 3 1/2-4 timmar tills kärntemperaturen är 85 C.
Om du får porchetta över. Skiva den i 1-2 centimer tjocka skivor och stek de i en stekpanna på medelhög temperatur, ett par minuter på varje sida till krispig yta.
129 kr
Rött biodynamiskt naturvin som producerat med omsorg! Vinet har en blåfruktig smak och är gjort på...
En matig kycklingsallad med underbar sommartabbouleh
Klassiska vietnamesiska biffsalladen med härligt sötsyrliga dressing är en återkommande favoriträtt!