Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Att lägga en bit kyckling på grillen är svårslaget. Med en smakrik marinad och goda tillbehör så blir det alltid en garanterad succé! Till denna kycklingrätt med många smaker vill vi hitta ett vin med frukt. Den fruktiga profilen och subtila kryddighet från cabernet sauvignon är god till kycklingens örter och rostade potatis.
4 kycklingbröstfiléer
2 vitlöksklyftor
½ kruka salvia
2 majskolvar
salt, svartpeppar och olivolja
Ugnsrostad färskpotatis
600 g små färskpotatisar
salt, svartpeppar och olivolja
Citron- och persiljesmör
100 g rumstempererat smör
1 tsk pressad citronsaft
½ dl hackad persilja
salt
Till servering
70 g gruyereost
2 strimlade salladslökar
1. Skiva vitlöksklyftorna och grovhacka salvian. Marinera kycklingen i vitlöken, salvian och olivolja ca 20 minuter.
2. Värm under tiden ugnen till 220 C. Dela färskpotatisarna på hälften och lägg de på en ugnsplåt. Salta, peppra och ringla olja över potatisarna. Ugnsbaka de i ca 35 minuter tills de är genommjuka med en fint rostad yta.
3. Mixa ihop smöret med citron, persilja och en nypa salt.
4. Salta och peppra kycklingbrösten. Ansa och dela majskolvarna. Pensla majskolvarna med olivolja och salta de. Grilla kyckling och majs runt om till fin grillad yta på direkt värme. Lägg de sedan på indirekt värme och grilla vidare i ca 15 minuter tills kycklingens kärntemperatur är 67 C och majskornen mjuknat.
5. Lägg upp potatis, majs och kyckling på fyra tallrikar. Riv över osten och strö på salladslöken och servera med det goda smöret.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten
Saftig fläskytterfilé i ugn, marinerad med vitlök och timjan, möter gyllene, rostade rotfrukter i denna smakrika ugnsrätt.