Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pumpapaj med spenat och lagrad ost

En underbart god middagspaj med härlig smak av både pumpa och ost. Till pajen väljer vi ett fruktigt rosévin. Vinets frukt möter upp det fruktiga pumpaköttet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Pajskal

2 msk kallt vatten
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning

500 g valfri pumpa
3 ägg
3 dl mjölk
250 g fryst bladspenat, tinad
175 g riven, lagrad ost
2 msk olivolja
Salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Pajskal: Skär smöret i tärningar. Blanda smör, mjöl, vatten, salt i matberedare, eller rör runt för hand.

3. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Nagga botten på degen med gaffel och ställ i frysen i 10 minuter eller i kylen i minst 30 minuter.

4. Förgrädda pajskalet i mitten på ugnen i 10 minuter.

5. Fyllning:
Skär bort skalet från pumpan och kärna ur med sked. Skär pumpan i mindre bitar, ca 1-2 cm.

6. Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela pumpaskivorna i plåten. Ringa olja över och salta. Låt rosta i mitten av ugnen i minst 15 minuter på samma temperatur som tidigare.

7. Tryck/krama vätskan ur spenaten och stek i olja under omrörning några minuter.

8. Vispa ägg och mjölk och häll i pajskalet. Häll på spenat, den rivna osten och fördela sedan pumpaskivorna över. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.

Recept: Viva Vin & Mat
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Sofia y Sebastiàn Rosé

Sofia y Sebastiàn Rosé

99 kr

Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER