Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Räkcocktail med ingefära, lime och sojamajonnäs

Ett underbart recept på räkcocktail med smak av ingefära och japansk soja! Till den här goda och klassiska förrätten är det perfekta vinvalet ett friskt rosévin med fruktiga smaker och pigg syra! Vinets fruktighet balanserar beska från sparris och sallad samt den lilla hettan från ingefära. Vinets pigga syra möter i sin tur upp de friska limetonerna.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Räkcocktail
200 g skalade räkor
100 g gemsallad alt romansallad
¼ fänkål
125 g grön sparris
2 salladslökar
1 ½ msk finhackad ingefära
1 lime

Sojamajonnäs (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
2 äggulor
2 msk japansk soja
2 dl rapsolja med neutral smak

Gör så här

1. Lägg äggulor och soja i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta till en fin och tjock majonnäs.

2. Skiva sallad, fänkål, sparris och salladslökar tunt. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa juicen. Blanda all lime med ingefäran, grönsakerna, salladen och en nypa salt.

3. Lägg den smaksatta salladen i 4 cocktailglas. Toppa med räkorna och lite sojamajonnäs.

Tips.

4. Sojamajonnäsen som du får över håller minst 2 veckor i kyl. Ett tips är att förvara den i en spritspåse i kylen. Jättegod till ex vis en stekt fiskbit, en sallad med räkor eller kyckling.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia Larsson
Betyg
21 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER