Reuben sandwhich (pastrami-macka)
En amerikansk deli-klassiker med pastrami, syrlig surkål och lagrad ost. Bra att tänka på är att krama ur surkålen ordentligt så att mackan inte blir för blöt och att steka den långsamt så osten verkligen hinner smälta. Servera gärna ett glas vitt med fin syra.









Ingredienser
8 skivor bröd
400 g pastrami (eller kokt oxbringa)
200 g surkål
8 skivor lagrad ost, gärna gruyère
smör till stekning
Reubensås
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 tsk worcestershiresås
1 krm paprikapulver
salt & peppar
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
2. Krama ur surkålen.
3. Bred dressing på samtliga brödskivor.
4. Lägg pastrami, surkål och ost på hälften av skivorna och lägg på resten av brödskivorna.
5. Stek dem gyllenbruna i smör på medelvärme. När brödet känns krispigt och osten har smält är det färdigt.
6. Dela och servera direkt.
Tillbehör: Saltgurka, chips, coleslaw
Tips: Vill du göra den extra saftig – lägg till ett lager dressing inne i mackan också. Funkar även med kalkon eller vegetariskt alternativ som grillad portabello.