Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Serranosnittar med jordgubbar och ostcrème

Salt skinka på en god ostkräm toppad med jordgubbar och basilika. Snacks till bubbel när det är som godast! Vi väljer ett fruktigt mousserande rosévin. Vinets inbjudande fruktighet balanseras av den salta skinkan samtidigt som den möter upp och speglar de söta jordgubbarna. Vinets aromatiska toner tillsammans med den umamirika ostcrèmen blir en oslagbar kombo! 

Ingredienser

12 skivor av baguette
olivolja till stekning

Ostkräm
200 g naturell färskost
2 dl riven västerbottensost
1 msk rivet citronskal
½ dl hackad basilika
1 tsk honung
4 skivor serrano-skinka

Till dekoration
4 jordgubbar
Basilikablad

Gör så här

1. Stek bröden i lite olja på båda sidor så de blir gyllene. Låt svalna.

2. Rör ihop ingredienserna till ostkrämen och fördela över bröden.

3. Skär skinkskivorna i två delar på längden och vecka/rulla ihop och lägg på bröden.

4. Skiva jordgubbarna och garnera med dem och basilikablad.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept